Palæstinensere Takker Argentina og Lionel Messi for at aflyse “Venskabskamp” med Israel

Mobiliseringer over hele verden betød at det er lykkedes at  forhindre Israels regering at bruge kampen til at dække over Israels krigsforbrydelser og voldelige krænkelser af menneskerettighederne imod palæstinensere.

Argentina_Not_Going

6. juni  Ved  Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel (PACBI)

Tirsdag den 5. juni aflyste Argentina National Football-holdet deres “venskabs” kamp med Israel, der var planlagt til lørdag, det sker efter måneders BDS-kampagner, der blev sparket igang i Argentina.

Fodboldfans og palæstinensiske menneskerettighedsforkæmpere havde opfordret det argentinske hold og superstjernen fodboldspiller Lionel Messi til at aflyse kampen, der skulle finde sted på et israelsk stadion bygget på den etnisk rensede palæstinensiske landsby, al-Maliha, som reaktion på Israels kriminelle shoot-to -kill-eller-maim-policy  imod fredelige palæstinensiske demonstranter i Gaza.

Den palæstinensiske fodboldspiller Mohammad Khalil, hvis karriere sluttede efter at han var blevet skudt af en israelsk snigskytter i begge ben, da han fredeligt protesterede i Gaza, opfordrede også Argentina og Messi til at annullere kampen med Israel.

Tusinder sluttede op om Khalil og underskrev en anmodning til Messi og Argentina, der fremhævede , at den israelske regering ville bruge kampen til at dække over Israels brutale angreb på palæstinensere, på og uden for banen.

Argentinske fagforeninger samt Madres de Plaza del Mayo tilsluttede sig opfordringerne. I sidste uge fandt der et rally sted udenfor Argentina Football Association (AFA) i Buenos Aires.

Protester fulgte Argentina holdet til Barcelona. Om tirsdagen, under holdets træning før VM, brugte palæstinensiske rettigheds tilhængere en megafon for at levere budskabet direkte til spillerne.

Israel betalte angiveligt Argentina 3 millioner dollars for at spille kampen som en del af 70 års jubilæums “fejringer”.

Omar Barghouti fra den palæstinensiske kampagne for den akademiske og kulturelle boykot af Israel (PACBI) sagde:

Vi glæder os over Argentina-holdets beslutning om at annullere denne “venlige” kamp. Det ville have været yderst uvenligt for menneskerettighederne! At spille med en apartheidstat er en form for meddelagtighed, forstørret af Israels seneste frygtelige massakre i Gaza mod ubevæbnede demonstranter, der kræver deres grundlæggende frihed, værdighed og FN-bekræftede flygtninges ret til tilbagevenden.

Dette var alt sammen en del af det israelske apartheidregimes sports hvidvaskningspolitik, at bruge internationale sportsbegivenheder til at dække over Israels krigsforbrydelser og voldelige krænkelser af menneskerettighederne mod palæstinensere. Det faktum, at Argentina fans og menneskerettighedsaktivister over hele verden lykkedes at modvirke det, giver os meget håb.

Oprindeligt var kampen planlagt til at blive gennemført i Haifa, men den israelske regering flyttede kampen til Jerusalem og tilbød arrangørerne $ 760.000 i kompensation.
Israels ultra højre minister for kultur og sport, Miri Regev, siges at have betinget kampen foreviget på et foto-opslag med det argentinske hold, et yderligere bevis på, hvordan Israel bruger sport til hvidvaskning – eller sportsvask – af dets image.

Efter nyhederne om aflysningen ringede den israelske premierminister Benjamin Netanyahu straks den argentinske præsident Mauricio Macri op og bad ham om at gribe ind, men Macri svarede, at han ikke havde nogen beføjelse over afgørelsen.

Aflysningen af ​​Israels ‘venlige’ kamp med Argentina er et boost til  det røde kort-Israel-kampagnen, der har opfordret FIFA til at udelukkee Israel – ligesom det udelukkede apartheid Sydafrika – på grund af overtrædelser imod palæstinensisk fodbold og dets tilsidesættelse af FIFA-vedtægter.

Den palæstinensiske fodboldforening opfordrede også Argentina til at annullere kampen.

I en videobesked takkede fodboldholdet fra den palæstinensiske by Nabi Saleh på den israelske besatte Vestbred, Argentina og Lionel Messi. Nabi Saleh er hjemsted for Ahed Tammimi, den palæstinensiske teenager der har tilbragt måneder i et israelsk fængsel for at slå en svært bevæbbnet  israelsk soldat som stod foran hende i hendes gård. “I scorede et må for frihed, retfærdighed og lighed”, udtalte Aheds slægtninge i videoen.

https://www.facebook.com/PACBI/videos/1703154009760149/

Omar Barghouti fra PACBI tilføjede:
Palæstinensiske fodboldspillere er rutinemæssigt udsat for angreb og nægtes bevægelsesfrihed for at kunne deltage i træning og kampe. Israelsk styrker har fængslet, såret og dræbt palæstinensiske fodboldspillere. Som Argentinas angriber Gonzola “Pipa” Higuain udtalte ” Ikke at tage dertil var det rigtige at gøre”

vi ønsker Argentina alt det bedste ved WM. FIFA må tage affære. Det er tiden at give Israel det Røde Kort

Oversat fra engelsk
 6. juni  Ved  Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel (PACBI)