Boykot Eurovision 2019 i Israel kampagnen – kunsternes citater, herunder Kirsten Thorup og Jesper Christensen

 

 

SONGCONTEST_BOYKOT

BOYKOT EUROVISION SONG CONTEST 2019 I ISRAEL

Pressemeddelelse – 8. august 2019 – Eurovision 2019 kampagnen

I fortsættelse af pressemeddelelsen af i går (se vedhæftet fil) med brevet der opfordrer til boykot af Eurovision 2019 med Israel som vært – underskrevet af et stort antal europæiske kunstnere, herunder 13 danske kunstnere, bringes her link til en hjemmeside med citater fra nogle af de kunstnere som støtter kampagnen. Vi bringer herunder i dansk oversættelse citater fra forfatter Kirsten Thorup og skuespiller Jesper Christensen som figurerer på ”citat-siden”.

Citater fra kunstnere der støtter Eurovision 2019 kampagnen

– se samlingen af kunstnernes citater– og øvrige kampagnematerialer – på bdsmovement.net. (Scroll ned ad siden til “quotes from signatories.”…)

Kirsten Thorup, forfatter:

”Jeg støtter Eurovision 2019 Kampagnen på grund af de israelske myndigheders skamløse beslutning om at afholde Eurovision Song Contest 2019 i Jerusalem og således stadfæste den illegale annektering af Jerusalem som Israels hovedstad. På trods af at FN ikke anerkender Israels ret til eneherredømme over byen ”

Jesper Christensen, skuespiller:

”I årtier har staten Israel i strid med international lovgivning undertrykt og fordrevet palæstinenserne. Deres behandling af Gaza er totalt oprørende. Det internationale samfund må reagere på disse krigsforbrydelser”

 

13 danske kunstnere  støtter den internationale  Boycot Eurovision 2019-kampagne:

Jesper Christensen, skuespiller
Karina Willumsen, musiker
Kirsten Thorup, forfatter-

Arne Würgler, sangskriver  –
Tove Bornhoeft, skuespiller, instruktør og teaterleder –

Anne Marie Helgerskuespiller og politisk aktivist
Tina Enghofffotokunstner
Nassim Al Dogommusiker

Raske Pengesangskriver og sanger/rapper
Oktober Koret
Nils Vest, filminstruktør

Britta Lillesøe, skuespiller og kultur-event koordinator –
Patchanka band

 

De 13 står bag denne appel: 

”Vær ikke med til at hvidvaske Israels

militære besættelse og menneskeretskrænkelser

Vi, undertegnede europæiske kunstnere, støtter den dybtfølte opfordring fra palæstinensiske kunstnere til at boykotte The European Song Contest 2019 med Israel som vært.

Indtil palæstinenserne opnår frihed, retfærdighed og lige rettigheder for alle mennesker, skal der ikke være nogen ”business-as-usual” med den stat som nægter palæstinenserne deres grundlæggende rettigheder.

Den 14. maj, få dage efter Israels Eurovision sejr, dræbte Israel 62 ubevæbnede demonstranter i Gaza, heraf seks børn, og sårede i hundredvis. Amnesty International har fordømt Israels skyd-for-at-dræbe politik, og Human Rights Watch beskriver drabene som værende ”kalkulerede og i strid med lovgivningen”.

Eurovision Song Contest 2019 skal derfor boykottes med Israel som vært – alt imens Israel fortsætter årtiers grove krænkelser af palæstinensernes menneskerettigheder.

Vi er bekendte med at EBU (The European Broadcasting Union, som organiserer The Eurovision Song Contest) kræverat Israel finder et sted til afholdelse af konkurrencen som er ’ikke splittende’.

Vi kræver at EBU aflyser Israels værtskab for sangkonkurrencen i det hele taget og flytter den til et land med en bedre menneskeretsstatus. Uretfærdighed splitter, mens søgen efter værdighed og menneskerettigheder forener”

Læs også

Mere end 140 internationale kunstnere er underskriver af kulturboykot opfordringen:
Se  her:
https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2018/sep/07/boycott-eurovision-song-contest-hosted-by-israel

 

Kampagnen ’ Boykot Eurovision Song Contest 2019 i Israel’ er skudt i gang!

BDS-hjemmesiden:
Materialer fra Eurovision 2019 kampagnen vil løbende kunne læser på hjemmesiden bdsmovement.net – herunder kunstnernes citatsamlingen, oplysninger om pressedækning osv.