DBU: Stem nej til Israels ansøgning om Jerusalem som værtsby ved EM 2020

Boykot Israel Kampagnens logo
Boykot Israel Kampagnen logo
Boykot Israel Kampagnen logo

Åbent brev til DBU og DBU-formand Allan Hansen

Fra Boykot Israel Kampagnen i Danmark – 17. august 2014

Stem nej til Israels ansøgning om Jerusalem som værtsby ved EM 2020

Den 19. september 2014 skal UEFA i Geneve tage stilling til i hvilke europæiske storbyer EM i fodbold 2020 skal afholdes.

UEFA (den europæiske fodboldunion) med formand Michel Platini i spidsen besluttede i 2012 at EM 2020 skal afholdes i en række europæiske storbyer: 12 storbyer til turneringens indledende kampe og én storby til semifinalen og finalen. Der kom tilbud fra de fleste europæiske lande hvoraf flere siden har trukket deres ansøgning tilbage. Tilbage står 19 ’udbydere’ til de indledende 12 kampe, og to ’udbydere’ til finalekampene (Tyskland og England).
Israel, der blev optaget i UEFA i 1994, har ansøgt om at være vært ved de indledende kampe og har foreslået Jerusalem med stadium Itztadion som værtsby.

Boykot Israel opfordrer på det kraftigste DBU og DBU-formand Allan Hansen til at stemme nej til Israels ansøgning om Jerusalem som værtsby når UEFA i Geneve den 19. september skal stemme om hvilke byer der skal være vært for EM 2020 og opfordre andre lande til at gøre det samme.

Israel er pt i gang med endnu en massakre imod Gazas befolkning, der indtil videre har resulteret i næsten 2000 døde, heraf et flertal af civile. Israel bryder dagligt FN’s resolutioner og palæstinensernes menneskerettigheder. Jerusalem er en omstridt by som både Israel og palæstinenserne kræver som hovedstad.

At sige ja til Israel lige nu er at hvidvaske Israels forbrydelser mod palæstinenserne i Gaza.
Stem nej, Allan Hansen.