Snyder Coop Danmark med mærkning af oprindelsesland?

4. april 2016
Boykot Israel på gaden i Sydhavnen lørdag den 2. april 2016

Boykot_banner
Snyder Coop Danmark med mærkning af oprindelsesland?
Lørdag den 2. april var boykot Israel-aktivister på gaden foran Irma, Super Brugsen og Fakta i Københavns Sydhavn. Uden for butikkerne opfordrede vi kunderne til at boykotte israelske varer så længe der er israelsk apartheid og besættelse. Inde i butikkerne undersøgte vi hylderne for israelske varer og fandt fx israelske Medjul dadler af mærket Solomon og økologiske grapefrugt importeret af firma Änglemark, der er storimportør af israelske frugt og grøntprodukter.
Identiske varer mærket med forskellige oprindelseslande
I Super Brugsen fandt vi helt identiske pakker af søde kartofler, men med forskelligt oprindelsesland. Dvs. med ens udseende og indpakning, identisk tekst: Økologiske søde kartofler, 500 gr., kl. II, flot farve og sødlig smag. Meget velegnet bagte som mos. Samme stregkodenr. Pakket af det samme firma i Hamdrup. Den eneste forskel var at på den ene pakke stod der ”Israel – dyrket af Kibutz Nirim”. På den anden pakke stod der: ”Spanien – Dyrket af el Cortijo S.L”
Det er meget vigtigt med korrekt angivelse af oprindelsesland da stadig flere kunder ikke ønsker at købe varer fra Israel.
Boykot Israel vil henvende sig til Coop Danmark og bede om en forklaring – og om nødvendigt gå videre med sagen.
Boykot Israel Kampagnen, 2. april 2016

boykot_dadler

bik1_kbh

 

boykot_grape