Udtalelse: Fjern apartheidmuren

Boykot Israel Kampagnens logo

15.  oktober 2003

Fjern apartheidmuren

Boykot Israel Kampagnens logo
Boykot Israel Kampagnens logo

Udtalelse af Boykot Israel Kampagnen

Israel er i gang med at opføre en mur på den palæstinensiske Vestbred. Det er en mur som vil ødelægge hverdagen for hundredtusinder af palæstinensere: Den splitter landsbyer og familier, den ødelægger jordenes afgrøder, den beværliggør skolegang, adgang til arbejdspladser og sygehuse. Og så er den udtryk for Israels fortsatte kolonisering af Palæstina (på samme måde som de illegale bosættelser er det) idet Israel med opførelsen af muren stjæler noget af den mest frugtbare jord fra Vestbredden og tvinger 60.000 palæstinensere fra Vestbredden over på den ‘forkerte’ side af muren.

Muren kaldes af palæstinenserne for Apartheidmuren – med henvisning til det brutale apartheidregime i Sydafrika. Da FN’s generalforsamling for nylig vedtog en udtalelse der kritiserede ‘hegnet’ udtalte Israel at man under alle omstændigheder ville fortsætte byggeriet af ‘sikkerhedshegnet’. Det sagde Israel i sikker forvisning om opbakning fra supermagten USA der – sammen med Israel og et par småstater – var de eneste der stemte imod FN-resolutionen. Resten af verdenssamfundet var enige om at fordømme apartheidmuren.

Muren er kun et af mange eksempler på Israels krigeriske adfærd og manglende vilje til dialog. Andre eksempler er Israels fortsatte likvidering af palæstinensiske ledere, udbygningen af bosættelserne, ødelæggelsen af palæstinensiske boliger og af selvstyrets infrastruktur, bombningen af Syrien (pga Syriens støtte til palæstinensernes modstandskamp), indespærringen af palæstinensernes valgte leder, Yassir Arafat osv. osv. osv.

Protesterne verden over mod muren vokser. Lørdag d. 8. november er gjort til international aktionsdag imod Apartheidmuren. I flere danske byer, herunder København, Odense og Århus, bliver der organiseret Apartheidmurs-arrangementer En af initiativtagerne til aktionsdagen er Boykot Israel Kampagnen i Danmark. Boykot Israel opfordrer til at møde op til de forskellige arrangementer og støtte kravet om fjernelse af Apartheidmuren. Få information om arrangementerne på www.boykotisrael.dk.

Fjern apartheidmuren
Israel ud af de besatte områder
Solidaritet med palæstinenserne
Boykot Israel