Tale ved Henning Paaske Jensen, Odense på Al Quds demonstration i Odense den 16. oktober

18. oktober 2015

Solidaritet med Palæstina:
Tale ved Henning Paaske Jensen, Odense på Al Quds demonstration i Odense den 16. oktober

Der er al mulig grund til at bakke op om palæstinensisk modstand mod besættelsesmagten. For os her i Danmark kan vi umiddelbart styrke den folkelige opbakning til palæstinensernes kamp mod besættelse med udbredelsen af boykot af Israel på alle områder.

Fredag den 16. oktober afholdt palæstinensere i Odense, med udgangspunkt i Det Palæstinensiske Hus en støttedemonstration for Al Quds (Jerusalem) og Palæstina. Som mangeårig aktiv Palæstina ven var Henning Paaske Jensen inviteret til at tale og hilse det palæstinensiske folk på denne meget aktuelle markering.

HenningAlQudsDag copy

Oplæg til tale holdt af Henning Paaske Jensen ved palæstinensernes støttedemonstration for Al Quds( Jerusalem) og Palæstina

Som mangeårig aktiv palæstina-ven i Odense er jeg glad for at komme her i dag og hilse jer og det palæstinensiske folk i en situation, hvor de israelske angreb på palæstinensere især i Jerusalem eskalerer med vold og terror, men der svares modigt igen af unge palæstinensere med en ny Intifada i Jerusalem

Vores samarbejde strækker sig bl.a. tilbage til 2002, hvor jeg sammen med Mahmoud Abu Chock og andre var aktive i palæstinasolidaritet og med til opstarten af en Boykot Israel kampagne, der vil fortsætte lige så længe besættelsen fortsætter. En kampagne inspireret af modstanden mod apartheid i Sydafrika.

Så længe der er besættelse og så længe der er apartheid er fred ikke nogen mulighed!

Modstand mod besættelse er en legitim ret!

Dette er overskrifter som berører sagens kerne, men helt fraværende i de danske medier!

Derimod formidler vore medier ukritisk og overfladisk: At nu er den gal igen – en ny ”voldsspiral” og og den uendelig ”kamp om hellige steder” fortsætter.

Som om det er uløselige modsætninger, der nu igen falder ned fra himlen. Og blot skal få folk til at tænke: Får det da aldrig nogen ende?

På den måde er vore medier eksperter i at ignorere konfliktens egentlige årsag:

At Israel med sin zionistiske politik i strid med international lov siden 67 koloniserer stadig større områder, på Vestbredden og Jerusalem, og fastholder Gaza i kriminel fortsat blokade efter sidste års ufattelige krigsforbrydelser. Israel kæmper for en etnisk udrensning og fordrivelse af palæstinensere og behandler palæstinesere i apartheid Israel som 2. rangs borgere i det land de er født.

For Israel var krigen mod Gaza et forsøg på at påtvinge Gaza´s befolkning underkastelse og overgivelse, men det lykkedes ikke tværtimod.

På trods af ufattelige palæstinensiske lidelser blev Israel tvunget til selv at trække sig pga samlet palæstinensisk modstand, og Israel blev endnu mere isoleret i verdens befolknings øjne.

I stedet går den zionistiske krigsplan nu ud på udover fortsat udsultning af Gaza, at sikre sig stadig mere og mere kontrol over Jerusalem med bosætter provokationer, provokationer omkring Al Aqsae. Samtidig med at koloniseringen af Vestbredden eksploderer.

Denne nuværende krig mod Jerusalem er også et zionistisk forsøg på at kræve underkastelse af palæstinenserne, i Jerusalem, Vestbredden og Gaza med undertrykkelse, mord og kriminelle bosættere i spidsen. Samt med en fascistisk justitsminister som åbenlyst har talt for etnisk udrensning af unge palæstinensere og deres mødre.

For apartheid Israel er palæstinensere 2. rangsborgere, der er ikke plads til jer. Et kulmination af hetz og undertrykkelse der nu bliver mødt med en ny omfattende bølge af spontan modstand – en slags ny intifada, hvor en ny generation tager kampen op imod Israels brutale besættelse og kolonialisme. Stenkastende unge – mænd og piger vender sig modigt imod besættelsesmagtens hærgen.

For mange palæstinensere er Jerusalem og Al Aqsa moskeen et helligt symbol og for alle palæstinensere er det et nationalt symbol man forenes om, som et symbol på den palæstinensiske nations fremtid og palæstinensernes nationale rettigheder.

Det Israel er i gang med er forsøget på at knuse sådanne palæstinensiske nationale forhåbninger og rettigheder. En krigskampagne hvor stenkastere mod besættelsesmagten nu kan få mange års fængsel – en krigskampagne med “skyd først – spørg bagefter” og mange palæstinensiske ofre.

Det hele ledsaget af ny kolonisering og bosættelser, som udløser palæstinensisk vrede og modstand som ikke er til at stoppe, men må have vores støtte og opbakning.

Tankevækkende er verdenssamfundets passivitet, hvor Israel ustraffet med USA som hovedgarant i snart 50 år fortsætter med at bryde folkeretten holder Vestbredden, Østjerusalem, Gaza ja også de syriske Golan højder besat siden den kriminelle besættelse i 1967 for næsten 50 år siden.

BDS, Boykot De-investering og Sanktioner er et palæstinensisk globalt initiativ, der går ind for fuld boykot af Israel og isolering af Israel internationalt, på alle områder, ligesom under apartheid i Sydafrika, lige så længe besættelsen og apartheid fortsætter. En bevægelse der udvikler sig hastigt.

Det påvirker Israels økonomi mere og mere og er med til at isolere Israel økonomisk og politisk

Analyser afdækker at BDS kan koste Israel mellem 1 % og 2% af BNP hvert år over de næste ti år, og senest har kreditvurderingsbureauet Moodys rapporteret, at BDS er en potentiel trussel mod den israelske økonomi.

Der er al mulig grund til at bakke op om palæstinensisk modstand mod besættelsesmagten. For os her i Danmark kan vi umiddelbart styrke den folkelige opbakning til palæstinensernes kamp mod besættelse med udbredelsen af boykot af Israel på alle områder.

Økonomisk, kulturelt, og politisk. Herunder kræve at EU opsiger sin begunstigelsesaftale med Israel og at kræve at Danmark aktivt fordømmer den fortsatte besættelse.

Sender jer alle palæstinensere mange varme og solidariske hilsner og støtte til jeres kære i Palæstina.

Folkene i verden tager i stigende omfang afstand fra apartheid Israels besættelse.

Samtidig betyder Israels hærgen, at Israel vil blive isoleres mere og mere som en pariastat. Israel har aldrig har været så isoleret som det er i dag.

Hvor længe endnu vil det internationale samfund se på Israels fortsatte brud på international folkeret og palæstinensernes rettigheder?

Tidl. bragt på KPnet.dk:
http://kpnet.dk/artikler/globalt/15/1020_solidaritet_med_palaestina.html