Boykot Israel Kampagnen (BIK) udtaler: STOP VÅBENINDKØB FRA DET ISRAELSKE FIRMA ELBIT Systems!

Pressemeddelelse fra Boykot Israel Kampagnen (BIK) – 26.11.2015
STOP VÅBENINDKØB FRA DET ISRAELSKE FIRMA ELBIT Systems!

( Foto fra solidaritetsaktion i Australien i Port Melbourne imod det israelsk ejede Ellbit firma, der bl.a. producerer droner)

I foråret aflyste den danske stat i sidste øjeblik indkøb af nyt artilleri til forsvaret fra den omstridte israelske våbenproducent Elbit Systems der angiveligt havde afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud.
Årsagen var sandsynligvis frygt for at handelen skulle påvirke den kommende valgkamp. Nu truer forsvarsminister Peter Christensen (V) og partierne bag forsvarsforliget med at igangsætte en ny udbudsrunde vedrørende millionindkøb af selvkørende haubitsere til hæren, der vil omfatte Elbit Systems.
Det er en skandale at den danske stat overhovedet kan overveje indkøb af våben fra det blacklistede israelske firma Elbit Systems, der længe har stået på den internationale boykotbevægelse BDS’s boykotliste.
Dette skumle firma leverer overvågningsteknologi til de ulovlige israelske bosættelser og til den ulovlige apartheidmur, ligesom Elbit Systems har leveret militært udstyr til bl.a. Israels angreb på Gaza og Libanon.
Flere pensionskasser i Skandinavien har trukket deres investeringer ud af Elbit Systems. Det samme har Danske Bank og Tysklands største bank Deutsche Bank gjort. Også Norges Oliefond har trukket investeringer ud af Elbit Systems. Begrundelser går bl.a. på Elbits involvering i de ulovlige bosættelser og den ulovlige apartheidmur.
Hvis den danske stat handler med Elbit Systems, er den med til at legitimere bosættelserne og apartheidmuren og Israels krænkelser af palæstinensernes menneskerettigheder.
Derfor: Boykot Elbit Systems! Boykot Israel
www.boykotisrael.dk – facebook.com/boykotisrael.dk