Internationalt Forum: Støt den palæstinensiske intifada

Internationalt Forum:
Støt den palæstinensiske intifada

Internationalt Forum. 21. november 2015
Udtalelse fra landsmødet i Fredericia

Unge palæstinenserne i Jerusalem har indledt oprør mod den zionistiske besættelsesmagt, – et oprør som rummer spirer til en tredje intifada. Israel forsøger at gøre det til et religiøst spørgsmål – på samme måde som Israel forsøgte at gøre første og anden intifada til religiøse opstande. Men de unge er ikke særligt religiøse. De er vrede! Dybe spændinger har eksisteret i det besatte Jerusalem siden israelske jøder i juli 2014 tog livet af en palæstinensisk teenager, Mohammad Abu Khedair, ved at brænde ham levende.

De unges vrede hænger grundlæggende sammen med den zionistiske besættelse af deres land og den fortsatte etniske udrensning af palæstinenserne. De ser Israel rive palæstinensernes huse ned i Jerusalem i forsøg på at rense byen for palæstinensere. De oplever israelske soldater skyde på stenkastende unge. For ganske nylig, den 12. november, gik Israelske militære styrker ’forklædt i civil’ ind på Al Ahli hospitalet i Al Khalil og skød og dræbte den ubevæbnede Abdullah Shalaldeh (28 år), fætteren til den unge palæstinensiske patient som militæret var på jagt efter.

I det nuværende oprør er der indtil videre dræbt 93 palæstinensere og 16 israelske jøder, hvilket ikke kun siger noget om Israels brutalitet og foragt for palæstinensernes liv, men også om Israels militære overlegenhed. En militær overlegenhed der er finansieret af og udviklet med støtte fra USA- og EU-imperialismen.

Internationalt Forum udtrykker fra sit landsmøde i Fredericia vores dybe solidaritet med det palæstinensiske folk og dets befrielseskamp imod zionismen og imperialismen.

Internationalt Forum udtrykker vores respekt for de palæstinensiske unge der leder det nuværende oprør og dermed modbeviser den zionistiske frase om at ”de gamle vil dø og de unge vil glemme”.

Internationalt Forum støtter de palæstinensiske fangers brave kamp inde fra besættelsesfængslerne. Den zionistiske besættelsesmagt forsøger med omfattende fængslinger og brud på fangernes menneskerettigheder at knægte palæstinensernes modstandsvilje. Men det sker ikke. I fængslerne fortsættes modstandskampen, undertiden – som fornylig – i form af sultestrejker. Palæstinenserne ved at kun gennem kamp kan besættelsesmagten presses til indrømmelser.
Internationalt Forum kræver løsladelse af alle de palæstinensiske politiske fanger i de israelske besættelsesfængsler, herunder de palæstinensiske ledere Khalida Jarrar og Ahmed Sa’adat.

Internationalt Forum støtter den internationale Boykot Israel-kampagne

Internationalt Forum støtter kampen imod zionismen og imperialismen

Frit Palæstina – Længe leve den internationale solidaritet

intifadajpg