Boykot Israel fordømmer det palæstinensiske selvstyres mord på Nizar Banat

Udtalelse af Boykot Israel Kampagnen 25. juni 2021

Nizar Banat
Demonstranter holder fotos af Nizar Banat, under en demonstration i Ramallah på Vestbredden torsdag den 24. juni 2021. Det sker efter Banats lemlæstelse og død i de palæstinensiske sikkerhedsstyrkers varetægt

Boykot Israel fordømmer på det aller kraftigste mordet på den palæstinensiske aktivist Nizar Banat. Mordet blev begået af sikkerhedsstyrker fra det palæstinensiske selvstyre (PA) og fandt sted om morgenen den 24. juni.

25 sikkerhedsstyrker fra det palæstinensiske selvstyre trængte ind i Nizar Banats hjem, hvor han lå og sov. De sprayede ham med peberspray og begyndte derpå at tæske ham med jern- og træstænger. Halvt bevidstløs blev han kørt bort i et militært køretøj og få timer senere erklæret død.

Nizar Banat er kendt for sin konsekvente kritik af bureaukratiet og korruptionen i selvstyret og især for sin vedvarende kritik af det militære sikkerhedssamarbejde mellem Israel og det palæstinensiske selvstyre, som er en del af Oslo-aftalen. Den kamp kostede ham livet.

Sikkerhedsaftalen mellem Israel og selvstyret betyder at selvstyret optræder som politibetjent for besættelsesmagten og fængsler, torturerer og dræber palæstinensere som kæmper imod besættelsen! Sikkerhedsaftalen overvåges af vestlige lande som USA, Canada og EU der finansierer og træner sikkerhedsstyrkerne.

Ved nyheden om mordet på Nizar Banat gik i titusindvis af palæstinensere på gaden og krævede retfærdighed for Nizar Banat. De råbte: Opsig Oslo-aftalen og sikkerhedsaftalen. Fyr selvstyrepræsident Mahmoud Abbas.

Boykot Israel Kampagnen støtter palæstinensernes krav om retfærdighed for Nizar Banat!

Boykot Israel! Frit Palæstina!

 

Kop sendt til:

Den palæstinensiske ambassade i Danmark, H. C. Andersens boulevard 48, 1553 København K