Tale til Boykot Israel demonstration – v. Irene Clausen

Tale til Boykot Israel demonstration

Onsdag d. 17.4. – 2002 – Irene Clausen, Boykot Israel Kampagnen

Israels besættelsespolitik og blodige massakrer på det palæstinensiske folk er en provokation for millioner af mennesker verden over. Det er også en provokation at der i dag – måske lige nu – spilles en såkaldt venskabskamp mellem det israelske landshold og det danske. Det signalerer venskab mellem Danmark og Israel – og det vil vi godt ha’ os frabedt. Landskampen burde boykottes.

Boykot Israel Kampagnen opfordrer til boykot af Israel – for at isolere og presse Israel økonomisk, politisk, kulturelt, sportsligt.

Boykot er en folkelig protest-form der anvendes når rationelle argumenter, internationale regler og aftaler bliver mødt med foragt. Israel ligger i spidsen når det gælder brud på internationale konventioner, folkeretten, Genevekonventionen. Det har staten Israel kun kunnet gøre fordi USA og EU har tiet og samtykket.

Siden Intifadaen – det folkelige oprør – brød ud for 18 måneder siden, har USA foræret Israel våben og militær for omkring 100 mio kroner – om dagen! Sverige har lige solgt den israelske hær 109 lastbiler. Det danske firma Therma sælger udstyr til israelske F-16 fly for milliarder af kroner. Fly der næsten daglig bomber de palæstinensiske flygtningelejre.

Men boykotten er mere end at straffe Israel økonomisk og politisk. Det er et signal til verden om at vi ikke er ligeglade. Det er et signal til magthaverne om at vi kræver en anden politik. Boykotten er et konkret udtryk for international solidaritet.

Den danske regering gør en dyd ud af at ligestille de to parter, den sidestiller besættelsesmagten Israel med det besatte palæstinensiske folk. Men at sidestille Israels statsterrorisme med den palæstinensiske modstandskamp, – det er at tage den stærkes parti i sagen. Det er en direkte støtte til Sharons blodige regime. Og det er reelt hvad den danske regering p.t. gør: Den støtter ved sin ’neutrale’ holdning Sharons regime. Et regime som ikke ønsker fred, men ønsker palæstinenserne smidt ud! Krigsforbryderen Sharon har nemlig aldrig ønsket fred med palæstinenserne, Sharon har aldrig accepteret Oslo-aftalerne. Sharon vil aldrig acceptere en selvstændig palæstinensisk stat. Sharon siger han bekæmper terrorisme. Hvordan kan han sige det, det er jo Sharon selv som er terroristen.

Den flyvende start som Boykot Israel Kampagnen har fået, demonstrerer at der er sket et skred i danskernes holdning. Endelig er råbene og skrigene fra det besatte, mishandlede, nødlidende palæstinensiske folk trængt ud fra byerne og flygtningelejrene. Endelig er de trængt gennem mediemuren. Danskernes sympati for Israel er faldende, og forståelsen for palæstinensernes situation hastigt stigende.

Jeg tror at de allerfleste mennesker grundlæggende har en dyb retfærdighedssans. Men det har taget tid at skulle indse at det samme folk som blev genstand for nazismens forfærdelige forbrydelser – i dag har repræsentanter som udøver racistisk statsterrorisme mod et andet folk, nemlig det palæstinensiske. Men fortidens forbrydelser imod ét folk retfærdiggør ikke forbrydelser mod et andet folk

(evt. ud) Vores lille boykot-kontor på Nørrebro er blevet kimet ned, vores boykotmaterialer revet bort. På rekordtid er der blevet dannet over 30 – snart 40 – lokale boykotgrupper. Det er alle mulige slags mennesker der bare har fået nok af Israels terror – og vil gøre noget. Og det gode ved boykotaktionsformen er at her kan enhver gøre noget. Stoppe med at købe Jaffa appelsiner, Carmel avocados, Eldorado tomatjuice, Galilei og Hermon-vine, israelsk elektronik, kosmetik etc. Stoppe med at rejse til Israel. Stoppe med at have sportsligt samkvem med Israel.

Boykotkampagnen flyver afsted lige nu. Den stormer frem, båret af almindelige menneskers forfærdelse og vrede over Israels forbrydelser mod palæstinenserne. Men husk – boykot kampagnen skal ikke bare holde til Sharon eventuelt – under pres fra USA og EU – trækker sig tilbage fra de genbesatte områder. Ligesom Boykot Sydafrika aktionen holdt ud til apartheid var afskaffet, skal Boykot Israel Kampagnen holde ud, til Israel har trukket sig totalt og betingelsesløst tilbage fra de besatte områder Gaza og Vestbredden.

Israel ud af de besatte områder NU. 

Boykot Israel. 

Styrk den internationale solidaritet