47  HOLOCAUST-OVERLEVENDE FORDØMMER “MASSAKRE” PÅ PALÆSTINENSERNE OG OPFORDRER TIL BDS MOD ISRAEL

40 overlende:efterkommere

En gruppe på 47 overlevende fra Holocaust og 287 efterkommere af dem, udsat for det nazistiske Tyskland, har hårdt kritiseret israelske aktioner i Gaza og opfordret til boykot, de-investering og sanktioner (BDS) mod Israel.

Efter et brev fra overlevende fra Holocaust, der blev trykt i New York Times lørdag, organiserede det internationale jødiske anti-zionistiske netværk, som var med til at koordinere brevet, mandag et pressefremstød, hvor nogle af de, der underskrev brevet, talte imod angrebet på Gaza.

Deltagere i presse fremstødet omfattede Edith Bell, hvis forældre døde i koncentrationslejre, og som selv blev ført til fire lejre; Suzanne Weiss, hvis mor blev myrdet i Auschwitz, og som var skjult af franske bønder; og Liliane Kaczerginski, hvis far Schmerke var en jødisk modstandsmand mod nazisterne i Litauen. Monadel Herzallah og Hani Jamah, to palæstinensere med familie i Gaza, deltog også i fremstødet, der udtrykte taknemmelighed for efterkommernes og de overlevendes indsats.

47 overlevende fra Holocaust underskrev brevet, og 287 efterkommere af ofre tilføjede også deres navne.

”Jeg har en vrede over enhver, der vil bruge disse begivenheder som en undskyldning for at udrydde palæstinensere,” sagde Bell, der sagde, at hun overlevede koncentrationslejre ved ”rent held.”

Brevet, der er trykt i New York Times, har fået international medieopmærksomhed fra BBC og Ha’aretz. ”Som jødiske overlevende og efterkommere af overlevende og ofre for nazisternes folkedrab fordømmer vi utvetydigt massakren på palæstinensere i Gaza og den igangværende besættelse og kolonisering af det historiske Palæstina,” står det i brevet. ”Vi opfordrer til en øjeblikkelig afslutning af belejringen og blokaden af ​​Gaza. Vi opfordrer til fuld økonomisk, kulturel og akademisk boykot af Israel. “Aldrig igen” skal betyde ALDRIG IGEN FOR NOGEN OVERHOVEDET! ”

Annonceringen kostede 18.000 dollars. Midlerne blev indsamlet af nogle af underskriverne.

”Jeg bifalder dit mod for at afgive en sådan erklæring som den, der taler fra hjertet,” sagde Herzallah, et medlem af det amerikanske palæstinensiske netværk, hvis familie blev udvist fra det, der nu er Israel til Gaza. ”Jeg er ikke overrasket, når jeg ser disse modige udsagn fra Holocaust-overlevende og deres familier… Vores børn og børnebørn lærer sammen i Gaza og overalt i Palæstina, at aldrig igen virkelig betyder aldrig mere for nogen.

Drivkraft for brevet kom fra Holocaust-overlevende og efterkommere af ofre for nazisterne, der var rasende over, at Israel brugte deres historie til at retfærdiggøre overfald på palæstinensere. En af underskriverne, der hjalp med at organisere brevet, var Dr. Hajo Meyer, en tysk-hollandsk fysiker, der overlevede Auschwitz, og som døde dagen før brevet blev trykt i The Times. Meyer var en frittalende kritiker af Israel og udtalte til Electronic Intifada, at han ”måtte afslutte gymnasiet i Bielefeld efter Krystalnatten … Derfor kan jeg fuldt ud identificere mig med den palæstinensiske ungdom, der er hæmmet i deres uddannelse. Og jeg kan på ingen måde identificere mig med de kriminelle, der gør det umuligt for uddannelse af palæstinensisk ungdom. ”

Brevet opfordrer Holocaust-overlevende Elie Wiesel, som var forfatteren til en anden annonce, der blev trykt i New York Times, hvor han opfordrede Hamas til at afvise “børnoffer” og at kaste Israel / Palæstina-konflikten ind i en “civilisationskamp mod barbarisme.”

”At læse Elie Wiesel-indlæg gjorde mig bogstaveligt syg med ondt i maven,” sagde Maia Ettinger, hvis mor og bedstemor overlevede Holocaust ved at flygte fra Warszawa-ghettoen.
”Annoncen er en handling med tårnhøj og gennemskuelig fremskrivning, fordi hvad der er barbarisk er kollektiv straf, og hvad der er barbarisk, er tøjlesløs bombning.”

Det Internationale Jødiske Anti-zionistiske netværk siger, at meget af den respons, de har modtaget, har været positivt, skønt der har været voldelige beskeder sendt til deres e-mail-adresse. +972 Magazines Ami Kaufman rapporterede, at nogle israelere har udtrykt afsky ved brevet på Facebook.

“Det er en skam, at Hitler ikke afsluttede jobbet,” sagde en israeler ved navn Asher Solomon, mens en anden, Katy Morali, tilføjede, at “Holocaust-overlevende, der tænker som dette, bliver opfordret til at dø i gaskamrene.”

Original artikel på engelsk:
40 Holocaust survivors condemn ‘massacre’ of Palestinians, call for BDS against Israel

Oversat til dansk ved hpj