Boykot Israel er ikke antisemitisk!

Boykot Israel Kampagnens logo

3. august 2010
Boykot Israel er ikke antisemitisk!

Boykot Israel Kampagnens logo
Boykot Israel Kampagnens logo

I Jyllandspostens leder 1. august med titlen ”Antisemitismen” beskyldes Boykot Israel for antisemitisme.
Antisemitisme betyder jødehad eller jødemodvije og er altså udtryk for racistiske holdninger. Dette har intet med Boykot Israel at gøre, tværtimod tager vi kraftigt afstand fra enhver form for racisme og kunne ikke drømme om at arbejde sammen med racister.

Man vil intetsteds i Boykot Israels kampagnematerialer kunne finde belæg for påstanden om antisemitisme. Vi arbejder med politisk kritik af Israel og for et klart politisk mål. Vi er inspireret af firsernes boykot kampagne af Sydafrikas apartheid regime, der viste sig effektiv. Med boykotten af Israel vil vi gøre opmærksom på Israels illegitime besættelse af Vestbredden og Gaza og forsøge at opbygge et internationalt pres der på et tidspunkt vil tvinge Israel ud af de besatte palæstinensiske områder.

Alt dette ved Jyllandspostens lederskribent naturligvis godt. Og avisens leder må derfor ses som led i en ideologisk offensiv der skal miskreditere Israel-kritiske kræfter på et tidspunkt hvor Israels omdømme i verden er i bund, specielt efter at israelske kommandosoldater den 31. maj angreb nødhjælps-flotillaen Marmara, der var på vej til Gaza, og dræbte ni aktivister.

Irene Clausen,
Talsperson for Boykot Israel Kampagnen