Frikend de franske Boykot Israel aktivister!

Boykot Israel Kampagnens logo

13.09.2010                 www.boykotisrael.dk

Boykot Israel Kampagnens logo
Boykot Israel Kampagnens logo

Frikend de franske Boykot Israel aktivister!

Boykot Israel Danmark sender sine varmeste solidaritetshilsener til de seks franske aktivister der helt uretmæssigt står anklaget for antisemitisme på grund af Boykot Israel aktiviteter i franske supermarkeder.

Sakina Arneaud blev ved byretten i Bordeaux den 13. januar i år idømt en bøde på 1000 euro for ”tilskyndelse af racediskrimination og racehad”. Hendes ’forbrydelse’ bestod i at hun havde opsat to klistermærker med teksten ”Boykot Israel” på en papkasse med israelsk juice. Desuden blev hun dømt efter den særlige franske lov der forbyder ”boykot af normal økonomisk aktivitet”.

Sabina Arneaud har appelleret dommen, og den ny retssag er planlagt til 24. september i år.

Den 13. september skal fem andre franske aktivister for retten i byen Mulhouse, også de er anklaget for racediskrimination og overtrædelse af boykotloven. De fem uddelte den 26.september 2009 foldere mod israelske varer i et supermarked i byen. Varerne var fra Israel, men mærket ”Made in South Africa” og ”Made in Peru”.

I begge de to sager er det den pro-israelske institution,” Bureauet mod Anti-semitisme i Frankrig” (BNVCA) der har indbragt sagerne for domstolene. Sagerne viser at den franske regering varetager israelske interesser på bekostning af aktivisternes ytringsfrihed.

Boykot Israel i Danmark protesterer mod den franske stats anklager mod Boykot Israel aktivisterne. Vi kræver sagerne frafaldet. Vi kræver respekt for ytringsfriheden.

Også i Danmark oplever Boykot Israel med jævne mellemrum at blive beskyldt for antisemitisme. Det sker især i perioder som i øjeblikket hvor Israels anseelse er i bund verden over efter de grusomme massakrer i Gaza sidste år og efter massakren på nødhjælpsskibet Marmara den 31.maj i år der kostede 9 aktivister livet.

Bekæmp Israels Besættelse – Styrk den internationale Boykot Israel bevægelse BDS (Boycott,Divestment and Sanctions). Solidaritet med palæstinenserne.


www.boykotisrael.dk
den 13.09.2010