Boykot Israel Kampagnens tale til demonstrationen ’Giv Israel det røde kort’

Tale ved Johnna & Irene – Boykot Israel Kampagnen
Forud for fodbold VM kampen i Parken, København mellem Danmark-Israel  – Tirsdag den 7. sept. 2021

logo_boykot_israel_miniR

BOYKOT ISRAEL – FRIT PALÆSTINA

For knap 20 år siden stod vi og demonstrerede mod venskabskampen Danmark-Israel i Parken – det var startskuddet til Boykot Israel kampagnen. Og nu står vi her igen.

Solidariteten mod palæstinenserne går på to ben, dels en Boykot Israel kampagne og dels en solidaritet med den palæstinensiske befrielseskamp. De to er forbundne  omkring det fælles mål: Et frit Palæstina.

 Boykot Israel går ind for en total boykot af Israel – økonomisk, akademisk, kulturel og sportslig. Det gør vi fordi Israel er en apartheid-start – ligesom Sydafrika var det – og fordi Israel er en kolonimagt. Vi presser og isolerer Israel økonomisk, politisk og diplomatisk.  Og så vil vi – gennem boykot Israel gadeaktioner og demonstrationer –  informere om Israels forbrydelser mod palæstinenserne: etnisk udrensning, apartheid, drab på voksne og børn, nedrivning af huse og oliventræer, fordrivelse fra Jerusalem, vedvarende bombninger af Gaza osv.

Boykot Sodastream! –– Boykot ALSTOM! – Boykot Puma! (sponsor for det israelske fodboldforbund IFA)

Boykot Israel er en selvstændig kampagne, men arbejder sammen med BDS om konkrete kampagner – Fx Boykot Sodastream, HP, Eurovision, H&M, Puma, G4S og mange flere.

BDS,  der står for Boykot, De-investering og Sanktioner -har vundet utrolige sejre gennem sine kun 16 års eksistens: Tusindvis af kunstnere, akademikere og sportsfolk nægter at optræde for apartheid-Israel, og pensionskasser  trækker sig ud af bosætterfirmaer. BDS og Boykot Israel fører kampagner mod store multinationale selskaber som investerer på besat palæstinensisk område og dermed er medskyldige i apartheid-politikken! Fx Alstom som leverer tog til DSB.

Israel forsøger at hvidvaske sine forbrydelser ved at satse på ’bløde’ områder som sport, kultur, LGBT – for at virke ’normal’ og progressiv. Men Israel er ikke en normal stat, men en besættelsesmagt som siden 1948 har koloniseret palæstinensisk jord – under den zionistiske paroleMest muligt palæstinensisk jord og færrest muligt palæstinensere.

Israel ud ad FIFA – Israel ud af OL – Israel ud af Tour de France

1980’ernes succesrige Boykotkampagnen mod Sydafrikas apartheid er inspirationen for både Boykot Israel Kampagnen og BDS. Især boykotten af frugt, grønt og sport gav styrke til anti-apartheid bevægelse. Den startede på græsrodsniveau men voksede sig snart stærk og førte vil sanktioner på regerings og FN Niveau. Den danske regering var en af de første til at indføre våbenembargo mod Sydafrika.

Sports-boykotten spillede en vigtig rolle i kampen mod apartheid i Sydafrika. Og Sydafrika blev fra 1964 0g 24 år frem udelukket fra OL. Vi arbejder for Israels udelukkelse fra FIFA og OL og Tour de France – der næste år den 1. juli starter i København

Støt den palæstinensiske frihedskamp

Solidariteten med den palæstinensiske befrielseskamp er det andet ben i solidariteten. De mange fredsinitiativer gennem de seneste tres år har intet ændret – kun givet Israel mere indflydelse som fx gennem Osloaftalen af 1993.

 Israel ønsker – som professor Ilan Pappe siger – ikke fred men fortsat besættelse.

Israel laver et freds-skuespil for at fremtræde ’spiseligt’ for sine allierede.

Fredsforhandlinger med en besættelsesmagt vil aldrig give palæstinenserne deres frihed og deres stat. Det gør kun folkelige bevægelser og folkelig modstandskamp – som vi så det i Sydafrika. Her arbejdede boykotbevægelsen tæt sammen med befrielsesbevægelsen ANC. Vi skal støtte palæstinensernes befrielseskamp – gennem støtte til de politiske fangers kamp – gennem støtte til kravet om retten til at vende tilbage, og ikke mindst: gennem støtte til en ny intifada!

Palæstinensere har brug for international solidaritet  – alene klarer de  sig ikke. Fjenden er ikke kun den zionistiske stat Israel men også de vestlige imperialistiske  regimer og de reaktionær arabiske regimer. Vi tænker med afsky på statsminister Mette Frederiksens besøg hos Israels daværende premierminister Netanyahu for et halvt år siden

Mens regimerne støtter apartheid-Israel så støtter verdens  befolkninger i stigende grad Palæstinas folk.

Som frihedskæmperen Ahmad Sa’adat fra israelsk besættelses-fængsel har sagt:

”In the End justice will winn” – Til sidst vil retfærdigheden sejre. På samme måde som de afrikanske koloniserede lande til sidst smed kolonimagterne ud –  så  vil også Palæstina en dag blive frit!

 Boykot Israel – Frit Palæstina – Styrk den internationale solidaritet