Boykot Israel tale 2. september ved Yankee Go Home demonstration

Tale ved Yankee Go Home Demonstration mandag den 2. september 2019 ved USA’s ambassade og på Christiansborg Slotsplads. –  Ved Irene Clausen, Boykot Israel

Irene_Clausen

KampagnenSolvognens berømte Rebild aktion i 1976 sang Jomfru Ane Band bl.a.:

USA havde fødselsdag den dag – USA har blod på sit flag, Vi sku’ hilse jer fra nogen, de ku’ ikke komme selv – Indianere og Vietcong og de andre I slog ihjel.

Også i dag har USA blod på sit flag.

I Mellemøsten støtter USA-imperialismen nogle af de mest brutale regimer: Saudi Arabien, Egypten og ikke mindst apartheidstaten Israel.

USA stod bag dannelsen af staten Israel på palæstinensisk jord i 1948 og har siden stået last og brast med besættelsesmagten. USA har stået bag Israels etniske udrensning af palæstinenserne – gennem mere end 70 år. Et nutidigt eksempel er Israels mange massakrer i Gaza. I 2014 dræbte israelsk militær mere end 2000 palæstinensere, blandt dem 551 børn.

USA støtter Israels bygning af ulovlige bosættelser – som led i zionismens mål om mest muligt palæstinensisk jord og færrest muligt palæstinensere. Trump vil gøre Jerusalem til Israels hovedstad. I Jerusalem bliver palæstinensere smidt ud af deres huse midt om natten og få timer efter flytter jødiske bosættere ind.. Men Jerusalem er palæstinensernes evige hovedstad.

USA har udarbejdet terrorlisten og sat de stærkeste palæstinensiske modstandsgrupper på terrorlisterne. Men det er USA og Israel som er de virkelige terrorister – ikke palæstinenserne. De er frihedskæmpere. Frihedskamp er ikke terrorisme.

Boykot Israel går ind for en generel boykot af Israel. Vi opfordrer kunder i supermarkeder til at boykotte alle israelske varer. Vi laver boykot-demonstrationer hvis israelske sportshold spiller kampe i Danmark. Vi arbejder sammen med den internationale Boykot Israel kampagne BDS (Boykot, De-investering og Sanktioner) som vokser sig stærkere dag for dag.
Israel betragter BDS som en strategisk trussel og har indledt krig mod bevægelsen. Præsident Trump deltager aktivt i krigen mod BDS. Han har angrebet fire kongresmedlemmer som støtter boykotten af Israel. Flere stater i USA har vedtaget love som kriminaliserer personer og foreninger der støtter BDS.

Trods israelsk besættelse og apartheid – trods daglig chikane og tortur, fængsling og mord – fortsætter palæstinenserne kampen for et frit Palæstina. Og de vil sejre. Hvornår det sker, vil bl.a. afhænge af os – verdens befolkninger. Gå med i Palæstina solidaritetsarbejdet!

Boykot Israel – Frit Palæstina!

Bekæmp imperialismen og zionismen!

From the River to the Sea – Palestine shall be free!

 

www.boykotisrael.dk