Palæstina solidaritet styrket – Nej til hvidvaskning af apartheid Israel ved Eurovision 2019

Den palæstinensiske BDS appel om at boykotte Eurovison 2019 med Israel som vært har fået stor respons især fra kunstnere i hele Europa, uanset ingen kunstner direkte har frasagt sig deres deltagelse.
Protesten var også synlig ved opstarten af Eurovision 2019 i Tel Aviv.  hvor begivenheden afsluttes med finale lørdag d. 18 maj. Forud har været den europæiske kunstner opfordring  om ikke at hvidvaske apartheid Israel og dets illegale besættelse og boykotte Eurovision 2019.

En kampagne som er med til at udstille Israels langvarige besættelse, undertrykkelse og krigsforbrydelser og understøtter den globale anti apartheid bevægelse for palæstinensernes legitime rettigheder, en bevægelse der får mere og mere momentum blandt især de folkelige bevægelser globalt.

Eurovision 2018 i Portugal blev vundet af den israelske sanger Netta Barzilai, og blot få dage  efter Israels Eurovision sejr dræbte israelsk militær den 14. maj toogtres ubevæbnede demonstranter i Gaza, heraf seks børn, og sårede i hundredvis.  Det var med til at udstille det absurde og umenneskelige i Israel som vært ved Eurovision 2019

Latuff_Eurovison2019Af Carlos Latuff

For apartheid Israel skulle Eurovison 2019 benyttes  til at ’brande’ Israel.
Netanyahu kaldte straks sangeren Netta Barzilai  for “Israels bedste ambassadør”,  der skulle være med til at  hvidvaske landets forbrydelser mod palæstinenserne.
Forbrydelser som tager mere og mere til – aktuelt imod den protesterende og indespærrede civilbefolkning i Gaza under deres ugentlige Great Return March´er,  hvor de understreger palæstinensernes internationalt anerkendte og legitime ret til tilbagevenden.

Udviklingen af  den globale BDS bevægelse, med inspiration fra apartheid Sydafrika, har nu betydet at Israels værtskab denne gang bliver imødegået  blandt kunstnere især i hele Europa og synliggjort i den fælles appel om “Boycott Eurovision Song Contest Hosted by Israel” med over 140 kendte kunstnere:
Et “Nej til hvidvaskning af apartheid Israel.

I Danmark stillede 13. kunstnere sig i front for boykot af Eurovison 2019, herunder skuespilleren Jesper Christensen og forfatteren Kirsten Thorup.

Kunstnernes brev lyder:

”Vær ikke med til at hvidvaske Israels

militære besættelse og menneskeretskrænkelser

Vi, undertegnede europæiske kunstnere, støtter den dybtfølte opfordring fra palæstinensiske kunstnere til at boykotte The European Song Contest 2019 med Israel som vært.

Indtil palæstinenserne opnår frihed, retfærdighed og lige rettigheder for alle mennesker, skal der ikke være nogen ”business-as-usual” med den stat som nægter palæstinenserne deres grundlæggende rettigheder.

Den 14. maj, få dage efter Israels Eurovision sejr, dræbte Israel 62 ubevæbnede demonstranter i Gaza, heraf seks børn, og sårede i hundredvis. Amnesty International har fordømt Israels skyd-for-at-dræbe politik, og Human Rights Watch beskriver drabene som værende ”kalkulerede og i strid med lovgivningen”.

Eurovision Song Contest 2019 skal derfor boykottes med Israel som vært – alt imens Israel fortsætter årtiers grove krænkelser af palæstinensernes menneskerettigheder.

Vi er bekendte med at EBU (The European Broadcasting Union, som organiserer The Eurovision Song Contest) kræverat Israel finder et sted til afholdelse af konkurrencen som er ’ikke splittende’.

Vi kræver at EBU aflyser Israels værtskab for sangkonkurrencen i det hele taget og flytter den til et land med en bedre menneskeretsstatus. Uretfærdighed splitter, mens søgen efter værdighed og menneskerettigheder forener”

Underskrevet af … se listen med alle underskrifter på nedenstående link
https://bdsmovement.net/news/boycott-eurovision-song-contest-hosted-israel

————

Herunder protest sit-in  billeder fra Tel Aviv 12. maj – forud for Eurovison 2019 opstarten

Tel Aviv Eurovison Euro4 Euro3

 

Billeder herunder fra demonstration i Tel Aviv ved Eurovisions opstarten

Euro2 Euro1

 

———

 

190510-eurovison-boycott-al-0729_57a40fd99ccc63592f09b36968498b1d.fit-2000w

Fra demonstrationen i Herning ved den danske Eurovison Song Contest  23. febr. 2019.

 

London Palæstina-aktion og Queers for Justice i Palæstina  udgav en video hvor de opfordrer til at droppe den britiske distribution som Eurovision-formidler.

“Stå op for retfærdighed, siger ja, BDS!” synger aktivisterne synger og opfordrer til støtte for boykotten, af-investering og sanktioner.

 

Den franske karrikatur tegner Tardi har lavet denne tegning:Pas Deu_Eurovison

 

Irland:

Denne solidariske tekst kan ses på busser i Dublin:
“Hundreds of Palestinian children are detained, prosecuted and subjected to torture and ill treatment by the Israeli military court system”

“hundreder af palæstinensiske børn er fængslede, retsforfulgt og udsat for tortur og dårlig behandling af det israelske militærdomstols system”
Bus_Dublin
Den tidligere irske TV Eurovisons vært Mike Murphy indspillede en video hvori han annoncerede sin støtte til boykotten af Eurovison2019:
“Douze Points for #BDS and ‘Palestine – You’re a Vision’ fra tidligere Eurovision værtMike Murphy!
“Tolv point til #BDS og Palæstina “-

 

Islands deltager gruppe Hatari: Israel er en apartheid stat
De israelske ledere er glade for kunstnernes deltagelse i Eurovison men næppe glade for den islandske gruppe Hatari´s holdning imod apartheid Israel:
Klemens Hannigan og Matthias Haraldsson, frontfigurer i Islands gruppe Hatari, udtalte, at de var “konfliktede” ved at være i Tel Aviv og efter at have besøgt den besatte Vestbred by Hebron i sidste uge


Roger Waters: Fratag Israel sit værtsskab

Tidligt var Roger Waters (Pink Floyd) ude med denne video opfordring om at fratage apartheid Israel dets værtsskab til Eurovison 2019 i israel

 

Læs mere her:

Åbent brev til Leonora/Melodi Grand Prix-vinder 2019 – og til DR

Kampagnen ’ Boykot Eurovision Song Contest 2019 i Israel’ er skudt i gang!

Boykot Eurovision 2019 i Israel kampagnen – kunsternes citater,
herunder Kirsten Thorup og Jesper Christensen

Boykot Eurovision Song Contest 2019 med Israel som værtsland

 

www.boykotisrael.dk  ——-  BDS