Ingen teknologi til Apartheid – NO TECH FOR APARTHEID!

 

NO TECH FOR APARTHEID

Da det israelske militær bombede hjem, klinikker og skoler i Gaza og truede med at drive palæstinensiske familier bort fra deres hjem i Jerusalem i maj dette år, underskrev repræsentanter for Amazon Web Services og Google Cloud en $ 1.22 milliarder kontrakt på at forsyne den israelske regering og militæret med cloud-teknologi. Ved at gennemføre handler med israelsk apartheid vil Amazon og Google gøre det lettere for den israelske regering at overvåge palæstinensere og tvinge dem bort fra deres jord.

Vi følger en opfordring fra hundreder af Google- og Amazon-arbejdere om at gøre modstand mod kontrakten, kendt som Projekt Nimbus. Teknologi skal bruges til at føre mennesker sammen, ikke muliggøre apartheid, etnisk udrensning og besættelse.

Idet vi følger i fodsporene på dem, der kæmpede for at frigøre Sydafrika fra apartheid og vandt, er det vores ansvar at rejse os til støtte for palæstinensisk frihed. De repræsentanter for Amazon og Google, der underskrev denne kontrakt, kan stadig vælge at være på den rigtige side af historien.

Det er her, du kommer ind: Sæt din underskrift nedenfor og kræv at repræsentant for Amazon Andy Jassy, for Amazon Web Services Adam Selipsky, for Google Sundar Pichai, og for Google Cloud Thomas Kurian afslutter alle bånd til israelsk apartheid og afbryder Nimbus kontrakten.

Rejs dig sammen med os og sig: Ingen teknologi til apartheid – No Tech For Apartheid!

GOOGLE OG AMAZON STØTTER STATSVOLDgoogle-Amazon-statsvold

Amazon og Googles samarbejde med israelsk apartheid er del af et større mønster, hvor Big Tech støtter statsvold i hele verden. Teknologivirksomheder som Amazon og Google er de nye krigskøbmænd, og statistikken over deres brud på menneskerettigheder er dyster. Amazon styrker ICEs deporterings- og anholdelsesmaskine og dens partnere med over 2000 politiafdelinger i USA, der overvåger og kriminaliserer sorte og brune samfund gennem dets dørklokke-kamera Ring. Samtidig har Google solgt kunstig intelligens til Forsvarsdepartementet for at gøre dets droneangreb mere dødbringende, og selv om Google har afsluttet denne kontrakt efter pres fra offentlighed og arbejdere, fastholder det stadig sin nære kontakt til Pentagon.

Begge selskaber hævder at de overholder menneskerettighedskonventionerne. Amazon udsendte Globale Principper for Menneskerettigheder og lovede at ”indbygge respekt for menneskerettigheder i hele vores virksomhed”. Tilsvarende erklærer Google, at selskaber ”kan tjene penge uden at gøre ondt”. I stedet for at leve op til disse værdier sætter Google og Amazon profit før mennesker ved at styrke den israelske regerings vold mod palæstinenserne.

Teknologi kan føre mennesker sammen – men når disse redskaber bruges til at skade samfund, gør de verden mindre sikker for os alle. Det er derfor, arbejdere hos Google og Amazon lægger pres på deres arbejdsgivere for at de skal leve op til deres snak om menneskerettigheder.

Vore samfund har rejst sig mod Big Tech ved tidligere lejligheder – og vundet. I 2020 trak Microsoft al støtte tilbage fra det israelske ansigts genkendelsesfirma AnyVision efter længevarende modstand fra almindelige mennesker. I år har mennesker på tværs af kloden ført kampagne som en samlet koalition under navnet #FacebookWeNeedToTalk og fastholdt Facebook på dets politik om ikke at censurere palæstinensere og palæstinensiske menneskerettighedsadvokater. Sammen kan vi bygge en bedre verden, hvor alle mennesker, palæstinenserne medregnet, lever i sikkerhed og frihed.

GOOGLE OG AMAZON MULIGGØR ISRAELSK STATSVOLD

Google og Amazone - muliggør statsvold

Den israelske statsvolds skadelige virkninger på palæstinensere er veldokumenteret. For nylig har mainstream-organisationer som Human Rights Watch og det Israel-baserede B’Tselem udsendt rapporter, der gentager, hvad palæstinensere har sagt i generationer: den israelske regering leder et apartheids-regime.

Google og Amazon gør forretninger med apartheid. Palæstinenserne er allerede hærget af israelsk overvågning og undertrykkelse. Ved at udvide den offentlige kapacitet for cloud-computing og yde deres opdaterede teknologi til den israelske regering og hær hjælper Amazon og Google til med at gøre den israelske apartheid mere effektiv, mere voldelig og mere dødbringende for palæstinenserne.

Teknologi skal bruges til at føre mennesker sammen, ikke lette og fastholde vold og adskillelse. Google og Amazons cloud-tjenester kan bruges til at muliggøre Israels udvidelse af ulovlige bosættelser ved at støtte dataindsamling for den Israelske Land-Myndighed (ILA), der er en del af den israelske regering. ILA anvender diskriminerende politik for at udvide separate jødiske bosættelser, lukke palæstinensere inde i tæt befolkede områder og begrænse vækst af palæstinensiske samfund.

72000
Palæstinensere blev tvunget til at flygte fra deres hjem under Israels angreb i maj 2021.

600
checkpoints og vejblokeringer kontrolleret af den israelske hær begrænser palæstinensernes muligheder for at komme i skole og på arbejde og adskiller dem fra deres familier.

80
procent af palæstinenserne i Gaza er afhængige af humanitær hjælp for at overleve på grund af den israelske regerings ulovlige blokade, der har varet 12 år.

535
palæstinensiske hjem og bygninger på Vestbredden blev ødelagt i 2020 for at skaffe plads til ulovlige bosættelser.

20
familier i Gaza mistede alle familiemedlemmer under Israels bombekampagne i maj 2021.

4400
palæstinensiske politiske fanger er spærret inde i israelske fængsler.

PALÆSTINENSERE BESKRIVER LIVET UNDER APARTHEID

“Teknologi kan enten udvide frihed eller begrænse den. De lovede udvidelse og globalt fællesskab, men for palæstinenserne har det været et tomt løfte drevet af politik. Fx: er du israeler, der bor i en ulovlig bosættelse på Vestbredden? Denne vare på din Amazon-ønskeseddel er til salg med stor prisnedsættelse, hvis du har valgt Palæstina som dit hjemsted. Men du kan spare dig ulejligheden med at forsøge, hvis du er palæstinenser – din pakke vil aldrig blive leveret.

Samtidig hænger Palæstina på 3G-netværk (og Gaza stadig på 2G), mens resten af verden, Israel medregnet, forudser de nye muligheder med 5G. Det efterlader palæstinenserne med en underudviklet og kostbar forbindelse i direkte modsætning til forholdene på den anden side af den politiske mur. Tech-giganterne i Silicon Valley udviser bevidst og systematisk censur af den palæstinensiske fortælling, hvad der grænser til en fornægtelse af selve vores eksistens. Disse selskaber støtter aktiv apartheid.”
AHMAD ABU SHAMMALH, COMPUTER SCIENTIST, GAZA

“Jeg er en computernørd, og for mig er software og de sidste nye gadgets hele min verden. Men ingen af Googles betalte tjenester er tilgængelige i Palæstina. Så hvis du bruger Google Drive og vil købe ekstra lagerplads, kan du ikke gøre det i Palæstina. Hvis du har et Android-apparat, kan du ikke købe apps. Men israelere, som lever i det samme område, har adgang til alle Google-tjenester.

Google har indgået en kontrakt på 1 milliard dollars med den israelske regering for at forsyne dens apartheid-regime med cloud-tjenester til det israelske militær. Det er det selv samme system der driver og kontrollerer kontrolposterne, kameraerne og blokeringerne [ved checkpoints], som øger palæstinensernes daglige lidelser. Ikke alene diskriminerer Google mit land, det har taget et skridt videre ved at indgå partnerskab med den militariserede israelske stat.”
AKRAM ABUNAHLA, KANDIDAT I LINGVISTIK, GAZA

“I december 2019 slettede Facebook min konto. Formodentlig krænker mine perspektiver, interesser og livserfaringer deres fællesskabs standarder, og jeg mistede dyrebare gamle erindringer, der forbandt mig med bekendte og venner. Værre er, at ifølge Kommissionen for Tilbageholdte arresterede de israelske styrker i 2018 over 350 palæstinensere på grund af deres poster på sociale mediers platforme.

De strenge begrænsninger af palæstinensisk indhold på sociale medier kommer af de økonomiske kontrakter mellem Israel og internationale selskaber. Israel strækker sit apartheidsystem mod palæstinenserne helt ind i den virtuelle verden. De high-tech medier, som internationale selskaber yder, sætter Israel i stand til at krænke og giver dem adgang til følsomme oplysninger om palæstinensere. Google og Amazon har sagt ja til at levere cloud-tjenester til Israel, som medvirker til at styrke israelsk digital kontrol af cyberspace. Men Israel kan kun fortsætte med at røve palæstinensisk jord, bryde international lov, og krænke palæstinensernes menneskerettigheder, hvis det ikke holdes ansvarligt af det internationale samfund.”
ISRAA MUSAFFER, ADMINISTRERENDE ASSISTENT, RAMALLAH, VESTBREDDEN

“Jeg kan kun opleve Palæstina i nyhederne, på billeder og video, og ved at maile til mine venner i Gaza. Det er en smertelig erfaring at betragte sit folks undertrykkelse hver dag, ude af stand til at gøre noget. Jeg tilbragte det meste af maj måned ved telefonen for at sikre mig at min ven var levende endnu under bombardementerne af Gaza. Det der er sket med Palæstina, er et perfekt eksempel på, hvordan teknologi kan tage en dystopisk vending i undertrykkerens hænder. Og nu har Google og Amazon indgået en kontrakt på 1.2 milliard dollars med den israelske regering, hvad der vil sætte den i stand til at opretholde og styrke dens apartheid og besættelse.”
JAN AMIN, STUDERENDE I BIOINGENIØRVIDENSKAB, BOSAT I LIBANON

“At rejse har altid været en luksus for min generation, en forestilling, vi kun kan fantasere og drømme om. I stedet for er vi tvunget til udelukkende at kommunikere med vores eget folk på digitale skærme, ingen umiddelbar øjenkontakt, ingen fysiske møder, kun virtuelle. Jeg har en tante, der bor i Ægypten, og jeg kan dårligt nok huske, hvordan hun ser ud. Da min bedstemor døde, kunne min tante ikke engang sige farvel til sin mor. Som borgere i Gaza har vi ikke mulighed for at rejse eller bevæge os frit.”
BARAA’H QANDEEL, KANDIDAT I ENGLISH LITERATUR, GAZA

GÅ MED I AKTIONEN NU – SKRIV  UNDER:
 KRÆV AMAZON OG GOOGLE DROPPER DERES CLOUD KONTRAKT MED ISRAEL :
Skriv under Drop cloud kontrakten

 

REJS DIG SAMMEN MED OS PÅ SOCIALE MEDIER,
hvis du er aktiv på sociale medier og støtter #NoTechForApartheid, ved at dele disse oplysninger og linke tilbage til  notechforapartheid.com, hvor man kan deltage.

 

Original artikel  NO TECH FOR APARTHEID

Oversat til dansk ved  Minna Skafte Jensen