Fem måder til effektivt at støtte Gaza gennem BDS (nu på dansk)

 

bds_logoFem måder til effektivt at støtte Gaza gennem Boykot, De-investering og Sanktioner

Posted on November 18, 2012 by Palestinian BDS National Committee

Som denne nye aggression mod Gazas befolkning viser, vil Israel fortsætte sin krigeriskhed og statsterrorisme, medmindre de er tvunget til at betale en høj pris for sine forbrydelser mod det palæstinensiske, libanesiske og andre arabiske folk.

Det palæstinensiske civilsamfund har opfordret til en kampagne for boykot, afinvestering og sanktioner (BDS) som den mest effektive måde det internationale samfund og bevidste mennesker i hele verden kan vise deres solidaritet med den palæstinensiske kamp og holde Israel – og alle medskyldige institutioner ansvarlige for dets besættelse, kolonisering og apartheid. Den globale palæstinensisk ledte BDS bevægelse har opnået inspirerende og spektakulære succeser, der betyder økonomisk tab for virksomheder, der støtter Israels forbrydelser, overtaler kunstnere til ikke at optræde i Israel, vinder støtte fra de største kirker, fagforeninger og sociale bevægelser, samt presser regeringer til at tage affære.

Her er 5 BDS måder man effektivt kan udtrykke solidaritet med det palæstinensiske folk i Gaza og andre steder.

1. Boykot Israel! Lad vær med at købe israelske varer!

Israels eksportoverskud anvendes til at finansiere den israelsk regering og dets forbrydelser mod det palæstinensiske folk. Afstå fra at købe israelske varer og fortæl forhandlerne at I gør det. Overtal også venner og familie til at standse køb af israelske produkter!

Brands man skal undgå inkluderer Ahava, Jaffa appelsiner, Sabra og Tribe humus og Sodastream.

2. Deltag aktivt i BDS kampagnen eller opstart en ny aktivitet.

Iværksæt aktioner på din institution, f
forening, gruppe mv. Imod firmaer og organisationer der støtter og profiterer på det israelske undertrykkelsessystem imod det palæstinensiske folk.

For eksempel har kampagner i USA presset store pensionskasser til at afinvestere i Caterpillar, et firma som forsyner Israel med bulldozere der benyttes til at tilintetgøre palæstinensiske hjem.

Offentlige organer over hele verden er med succes blevet presset til at standse kontrakter om offentlige tjenesteydelser til Veolia. Et firma som leverer infrastruktur til illegale israelske bosættelser.
Veolia har mistet kontrakter på mere end 14 milliarder dollars på grund af BDS kampagner.

Kampangefolk overtalte for nylig en større bank til af afinvestere i G4S, et privat vagtfirma der er involveret i Israels forbrydelser mod det palæstinensiske fanger, herunder børn.

Du kan finde ud af mere om kampagner, der finder sted i dit område ved at kontakte din lokale solidaritetsorganisation med Palæstina. Der er her en stor online database over palæstinensiske solidaritetsgrupper eller kontakt os for råd om hvem man kan kontakte er om hvordan man kan starte en BDS kampagne.

3. Organiser en BDS protest aktion

Demonstrationer, bannerdrops og “flashmobs” er gode måder til at øge opmærksomheden om boykot af Israel. Nogle aktioner retter sig mod særlige produkter, ligesom aktioner imod det israelske kosmetikfirma Ahava, mens andre finder sted ved supermarkeder og minder kunder om ikke at købe israelske varer eller er målrettet medskyldige selskaber.
Der er en nyttig guide til planlægning af en BDS aktion her. Guiden er specielt skrevet til Ahava kampagnen, men er også fuld af nyttige ideer for lignende kampagner.

4. Opfordre organisationer du er medlem af til at afinvestere i Israel.

Fagforeninger, studenterorganisationer, tros grupper og andre organisationer over hele verden har vedtaget BDS relaterede resolutioner som opfordrer til at afholde sig fra at investere i firmaer som profiterer på Israels besættelse.

Den amerikanske Quaker investment enhed solgte for nylig dets aktioner i Hewlett Packard og Veolia. To firmaer der støtter og profiterer på Israels brud på international lov, efter de af samme årsager har afinvestret fra Caterpillar for få måneder siden.

Studenter organisationer i hele verden har stemt for at afinvestere og har med succes ført kampagner som har fået fjernet firmaer som Sabra Hummus og Eden Springs fra universiteterne.

Fagforeninger kan deltage i BDS kampagner og sælge de investeringer, de måtte besidde i israelske virksomheder eller hæve bevidstheden blandt dets medlemmer om boykot af israelske produkter.

Spørg organisationer, du er medlem af om afholdelse af møder om BDS og hvordan man kan støtte BDS kampagnen og find ud af om det er muligt at vedtage en resolution om støtte til BDS på rette tidspunkt.

5. Pres dine folkevalgte til at udøve en militær embargo mod Israel.
Militære bånd med Israel fodrer og opmuntrer Israel til yderligere vold. Israel ville ikke være i stand til at opretholde sin besættelse og apartheidsystem overfor det palæstinensiske folk hvis det ikke var for den militære støtte den modtager fra USA eller den militære handel det fører med lande i hele verden. Kræv at din regering og folkevalgte støtter op om en militær embargo mod Israel.
Oversat fra engelsk
ved Boykot Israel Kampagnen, hpj
20. november 2012

http://www.bdsmovement.net/2012/five-ways-to-effectively-support-gaza-through-boycotts-divestment-and-sanctions-10051

http://www.bdsmovement.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.