Boykot Israels tale til Nakba demonstrationen 21. maj i København

Boykot Israels tale til Nakba demonstrationen 21. maj i København

nakba1

Vi er samlet i dag for at mindes al Nakba, katastrofen i  1948 – hvor zionisterne koloniserede Palæstina og fordrev størstedelen af palæstinenserne. Målet var at skabe en rent jødisk nationalstat. Men Nakba’en er ikke kun en sorgens dag, men også en VREDENS dag. Vi er vrede over zionismens kolonisering af Palæstina, men også vrede på FN og de mange lande som i 1947 stemte for FN delingsplanen, der forærede 55% af Palæstinas jord  til en jødisk stat, og som i 1949 stemte for Israels optagelse i FN. Med Nakbaen blev flertallet af palæstinenserne fordrevet til arabiske nabolande hvor de siden har levet  i fattigt betonslum. Derfor er kravet om flygtningenes ret til tilbagevenden et af palæstinensernes vigtigste krav. Og vel at mærke tilbage til hele det historiske Palæstina.

Nakbaen fortsætter

Nakbaen var kun begyndelsen. Zionismens  kolonisering og etniske udrensning af Palæstina fortsatte OG fortsætter. Vi glemmer ikke junikrigen 1967 hvor Israel besatte resten af Palæstina – Vestbredden og GAZA –  og fordrev 300.000 palæstinensere. Vi glemmer ikke massakrerne i Sabra og Shatila i 1982 I Beirut, vi glemmer ikke Jeninmassakren i 2002 og de mange massakrer i Gaza i det nye årtusinde. Ved massakren i Gaza i 2014 dræbte israelske soldater over 2.000 palæstinensere, herunder 550 børn. Alt sammen led i zionismens mål: mest muligt palæstinensisk jord og færrest muligt palæstinensere.

MEN – Kampen fortsætter også

En zionistisk talemåde lyder: De gamle palæstinensere vil dø – de unge vil glemmer. Men Israel tager fejl. Palæstinenserne glemmer ikke – og det gør vi deres venner ikke. Kampen mod besættelse og apartheid fortsætter. Ikke kun i Palæstina men i hele verden.

Den palæstinensiske fange-bevægelse er en vigtig del af den palæstinensiske MODSTANDSKAMP. Siden den 17.. april har over 1500 palæstinensiske fanger i israelske fængsler gennemført en sultestrejke – under sloganet ”Frihed og værdighed”. De er palæstinensiske frihedskæmpere der ikke kun kæmperfor bedre forhold i fængslerne, de kæmper også mod den israelske apartheid og besættelse.  

Sultestrejken fortsætter – og solidariteten vokser over hele verden. Vi herfra støtter de sultestrejkende palæstinensiske fanger i israelske fængsler -i deres kamp for menneskerettigheder i fængslerne og i deres kamp for befrielsen af Palæstina. .

Den internationale Boykot Israel bevægelse vokser også

 Boykot Israel bevægelse er inspireret af boykotten af den sydafrikanske apartheid som op gennem 1980erne vandt store sejre og bidrog til – sammen med ANC – at afskaffe apartheid.

 Boykot Israel i Danmark er tilsluttet den internationale boykot Israel-bevægelse, BDS – Boykot, De-investering og Sanktioner der vokser i styrke hver dag og giver det israelske regime søvnløse nætter. Den sidste og vigtigste sejr er at det norske LO har besluttet at opfordre til boykot af Israel, økonomisk, kulturelt og akademisk . Vi må lægge pres på danske LO og få dem med på boykotten. Så boykotten af Israel kan  vokse sig stor og stærk – til sydafrikanske dimensioner.

Den danske udenrigsminister Samuelsen har lige besøgt Israel og forsikret den israelske premierminister Netanyahu om at Danmark ikke boykotter Israel. Han tager fejl eller lyver. I Danmark – som i hele verden – er der stadig flere der boykotter staten Israel og støtter kampen mod den israelske besættelse og apartheid.

Boykot Israel økonomisk, kulturelt og akademisk .Bekæmp israelsk apartheid.

For retten til at vende tilbage.

From the River to the Sea Palestine shall be free.