Samuelsen knæfald for Netanyahu

SAMUELSEN KNÆFALD FOR NETANYAHU:

samuelsenknaefald_Netanyau

 

 

Læserbrev tidl. bragt i Politiken, 7. juni 2017, Irene Clausen, aktiv i Boykot Israel Kampagnen

Knæfald for Netanyahu
Da den danske udenrigsminister for nylig besøgte Israel, blev af han premierminister Netanyahu mødt med krav om at Danmark skulle ophøre med at yde donorstøtte til palæstinensiske ngo’er, der støtter den internationale Boykot Israel-bevægelse BDS (Boykot, De-investering og Sanktioner). Dette demonstrerer i sig selv, hvor meget Israel frygter den internationale Boykot Israel-bevægelse.

Se, her kunne en selvstændig dansk udenrigsminister have svaret: ’Det vil jeg diskutere med dig, Netanyahu, hvis Israel stopper den ulovlige besættelse af Palæstina og river den mur ned inde på Vestbredden, som den internationale domstol i Haag i 2004 erklærede ulovlig’. Eller han kunne sige: ’Hvad bilder du dig ind sådan at blande dig i dansk udviklingspolitik?!’

I stedet ilede Samuelsen hjem til Danmark og gik straks i gang med at udføre ordren fra Netanyahu. Hans ministerium har allerede besluttet at tage støtten fra en ukendt palæstinensisk ngo. Bare sådan for at vise Netanyahu, at han skam har hørt, hvad han sagde.

Til gengæld hører Samuelsen ikke rigtigt efter, når palæstinensernes råber op og kræver stop for besættelsen og for retten til at vende tilbage, selvom disse rettigheder er garanteret i diverse FN-resolutioner.