Boykot Israel protest til DK´s udenrigsministerium ang. OECD konference i Jerusalem

Boykot Israel Kampagnens logo

København, den 11. oktober, 2010

www.boykotisrael.dk

Boykot Israel Kampagnens logo
Boykot Israel Kampagnens logo

Åbent brev fra Boykot Israel Kampagnen (BIK):

Til det danske Udenrigsministerium

København, den 11. oktober, 2010

Vedr.: OECD-konferencen i Jerusalem 20-22. oktober 2010

Boykot Israel Danmark tager kraftigt afstand fra at OECD afholder sin årlige turistkonference i Jerusalem. Det er første gang nogensinde at konferencen holdes uden for Paris, og dette skyldes ene og alene at Israel, det nye OECD-medlem, har ønsket mødet afholdt i Jerusalem. Desværre har OECD blindt efterkommet dette kontroversielle ønske som har fremkaldt voldsomme protester såvel i Mellemøsten som resten af verden. Bl.a. har den internationale BDS-kampagne(Boycott, Divestment and Sanctions) skrevet et protestbrev til OECD.

Som bekendt ønsker Israel Jerusalem som sin hovedstad, mens palæstinenserne ønsker Jerusalem som hovedstad i en kommende palæstinensisk stat.

Konferencen vil finde sted på et tidspunkt hvor Israel er i færd med etnisk udrensning af Østjerusalem: Palæstinensernes huse rives ned, jord konfiskeres, de illegale bosættelser udbygges. Samtidig fortsætter Israel udbygningen af Muren som af den Internationale Domstol i Haag blev kendt ulovlig. Domstolen påbød Israel at rive Muren ned. Dette er som bekendt ikke sket.

Israel bruger OECD-konferencen til at skaffe diplomatisk legitimitet omkring Jerusalem som Israels hovedstad. Ellers kunne de jo have holdt konferencen i Tel Aviv. Afholdelsen af konferencen i den omstridte by Jerusalem har fået EU-landene Storbritannien og Spanien til at boykotte konferencen.

Men det fik blot den israelske turistminister Stas Misezhnikov til at udtale til avisen Haaretz (18.10.2010): ” Det faktum at flertallet af landene ikke aflyser deres deltagelse i OECD-konferencen i Jerusalem viser at de støtter Israels territoriale krav på Jerusalem” . Selvom OECD har bedt turistministeren uddybe hvad han mener med disse udtalelser, fastholder OECD at afholdelsen af konferencen i Jerusalem ikke er politisk!

Boykot Israel finder det dybt problematisk at den danske regering har planer om at deltage i OECD-konferencen i Jerusalem. Vi kan kun tolke det som dansk opbakning til den israelske besættelsespolitik – herunder opbakning til Israels såvel fysiske som diplomatiske forsøg på at gøre Jerusalem til landets hovedstat.

Boykot Israel opfordrer Udenrigsministeriet til at boykotte OECD-konferencen i Jerusalem. Vi hører gerne udenrigsministeriets svar på denne henvendelse.

Venlig hilsen
www.boykotisrael.dk
boykotisrael@gmail.com – Irene Clausen