Vi glemmer aldrig massakrerne i Sabra og Shatila!

Sabra-Shatila -sort-hvid

Fredag den 17. september samledes Boykot Israel aktivister i solidaritetshuset på Nørrebro.

Vi spiste palæstinensisk mad mens vi hørte oplæg om massakrerne i flygtningelejrene Sabra og Shatila i Beirut i september 1982.
Natten til 15 september 1982 angreb fascistiske libanesiske falangister i tæt samarbejde med zionistisk israelsk militær lejrene og massakrerede flere tusinde ubevæbnede palæstinensere. Målet var at eliminere den palæstinensiske modstand – hvilket som bekendt ikke er lykkedes!

Siden har apartheid-Israel gennemført talrige massakrer på palæstinenserne fx massakren i Gaza sommeren 2014 hvor Israel dræbte 2000 palæstinensere, heraf 551 børn.

Vi fortsatte diskussionerne indendørs de næste par timer og havde spændende debatter om zionismens brug af bibelske fortællinger til at legitimere koloniseringen af Palæstina; om det danske Socialdemokrati som et af Europas mest Israel-venlige socialdemokratier, vi sammenlignede sydafrikansk apartheid og israelsk apartheid hvor en vigtig forskel er at Israel ikke nøjes med at kolonisere jorden men også fordriver den oprindelig befolkning, det man kalder israelsk bosætter-kolonialisme. ( Israel nøjes ikke med at kolonisere landet “men bosætter sin egen befolkning” og fordriver den oprindelige befolkning)

Vi diskuterede hvordan vi kan styrke kampagnen mod sportstøjfirmaet Puma som er hovedsponsor for det israelske fodboldforbund IFA og dermed medskyldig i israelsk apartheid! Lørdag den 18 september er international Boykot Puma dag!

Vi fortsætter boykotten af Israel så længe der er israelsk apartheid og besættelse.

Vi ses til Boykot Israel-aktion hver første lørdag i måneden kl. 13 ved Nørreport i København
Næste gang lørdag den 2. oktober kl. 13.

Boykot Puma!
Boykot Israel! -Frit Palæstina!

 

 

www.boykotisrael.dk