Udtalelse: Geneveaftalen sikrer ingen fred -10.01.04

Boykot Israel Kampagnens logo

10. januar 2004
 Udtalelse: Geneveaftalen sikrer ingen fred

Med offentliggørelsen af den såkaldte Geneveaftale pr. 1. december 2003 har endnu en fredsaftale  set dagens lys, men freden mellem Israel og Palæstina er ikke rykket nærmere.

“Geneveaftalen” er et ikke-officielt dokument udarbejdet af
tidligere officielle israelere og af palæstinensere med forbindelse til de palæstinensiske myndigheder. Aftalen lægger i flotte vendinger op til “En tostatsløsning.

Indholdet i aftalen står imidlertid i strid modsætning til det palæstinensiske folks fundamentale rettigheder.

Aftalen sikrer ikke Israels fulde tilbagetrækning fra de besatte områder Gaza og Vestbredden, aftalen vil ikke fjerne alle de illegale bosættelser,aftalen vil kun give palæstinenserne en del af Østjerusalem som hovedstad, og f. eks. ikke fjerne de omfattende bosættelser i Østjerusalem.
Det altoverskyggende problem i Geneveaftalen erimidlertid at den annullerer de palæstinensiske flygtninges umistelige rettigheder til tilbagevenden, både som en kollektiv ret og som en individuel ret.
Dermed styrker den zionismens forsøg på at splitte palæstinenserne og sprede dem over hele verden.
Dermed bidrager den til at fjerne selve grundstenen i palæstinensernes kamp for selvbestemmelse: det palæstinensiske folks enhed.

Geneveaftalen vil bidrage til en svækkelse og opløsning af den nuværende intifada på samme måde som Madrid og Oslo-aftalerne ødelagde den første intifada for ti år siden.

Derfor: Fortsæt Boykot Israel kampagnen verden over
– indtil Israel er ude af de besatte områder,
– indtil alle bosættelser er fjernet
– indtil de palæstinensiske flygtninges ret tiltilbagevenden er
fuldt anerkendt

Boykot Israel Kampagnen
Landskoordineringsmødet
10. januar 2004