Vi kan ikke trække vejret før vi er frie! – Palæstinensere står solidarisk med sorte amerikanere – (BNC)

Udtalelse ved Det palæstinensiske BDS nationale udvalg (BNC)
30 maj 2020

Vi opfordrer den palæstinensiske solidaritetsbevægelse i USA og andre steder til at stå sammen med bevægelsen for Black Lives og andre Black-ledede organisationer i deres retfærdige kamp for retfærdighed.

Palestinian solidarity with Black Americans headline narrower 5.30.2020 (1)

Den palæstinensiske BDS National Committee (BNC), den største koalition i det palæstinensiske samfund, der leder den globale BDS-bevægelse, står resolut i solidaritet med vores sorte brødre og søstre over hele USA, der kræver retfærdighed i kølvandet på den seneste uendelige bølge af politimord på sorte amerikanere, herunder George Floyd i Minneapolis, Tony McDade i Tallahassee og Breonna Taylor i Louisville.

De voksende protester fra “de uhørte” mod politiets brutalitet i USA er grundlæggende en opstand mod et helt system med racistisk udnyttelse og undertrykkelse, forværret og blotlagt med Covid-19-pandemien og dens uforholdsmæssige byrder for afroamerikanere. Dette system er organisk forbundet med de forbrydelser, der er begået af den amerikanske imperialisme mod farvede på verdensplan og er forankret i det voldelige, racistiske og koloniale fundament i USA.

Folkemordsødelæggelsen af ​​indfødte amerikanske nationer, udplyndringen af ​​deres rigdom og ressourcer og det vilde slaveri med millioner af afrikanere, udgør de mest dybe søjler USA hviler på. Den dybtsiddende hvide overherredømme ideologi, der har ledet og forsøgt at hvidvaske disse forbrydelser, lever stadig, omend i forskellige former.

Denne ekskluderende ideologi tilskyndes af det åbenlyst racistiske Trump White House og et lumsk, mindre dristigt racistisk liberalt etablissement, der retorisk fordømmer racisme, endda udkommer med nogle tomme løfter, men alligevel undlader de konsekvent at handle på forandringer i forhold til racemæssig og økonomisk retfærdighed og for en afslutning af det forfærdelige system med kriminalisering og massefængsling af sorte amerikanere.

Som Martin Luther King, Jr. engang sagde, den “store anstødssten” i de sorte amerikaneres kamp for frihed er ikke KKK, “men de hvide moderate, der er mere hengivne til ‘orden’ end til retfærdighed og som foretrækker en negativ fred, som er fraværet af spændinger frem mod en positiv fred, der er tilstedeværelsen af ​​retfærdighed. ”

Vi opfordrer den palæstinensiske solidaritetsbevægelse i USA og andre steder til at stå sammen med bevægelsen for Black Lives og andre Black-ledede organisationer i deres retfærdige kamp for retfærdighed og for en afskaffende tilgang i forhold til politireform, reparation og befrielse. Vi støtter opfordringer til målrettet og strategisk boykot-, de-investerings – og frasalgskampagner mod institutioner, banker og virksomheder, der er involveret i systemet med racemæssig uretfærdighed.

Som indfødte palæstinensere har vi førstehåndserfaringer med nybygger-kolonialisme, apartheid og racistisk vold, der udøves af Israels undertrykkelsesregime – med militær finansiering og ubetinget støtte fra den amerikanske regering – til at fjerne os, etnisk udrense os og reducere os til mindreværdige mennesker. Vores vigtigste præstation som folk, der er modstander af kolonial undertrykkelse, herunder gennem boykotkampagner, er vores evne til at forblive standhaftige og modstå deres nådeløse forsøg på at kolonisere vores sind med håbløshed, eftergivelse og overgivelse til deres overherredømme som en skæbne.

Sorte mennesker i USA, Sydafrika og mange andre lande har overlevet århundreder af de mest umenneskelige former for slaveri og raceundertrykkelse, der nogensinde er set, og lærer menneskeheden som helhed dyrebare lektioner i udholdenhed, modstand og opfindsomhed.

Systemet med strukturel racisme i USA håndhæves voldeligt af paramilitære politiafdelinger, mange uddannet af Israel, herunder politiet i Minnesota. Disse politistyrker har fået til opgave at gøre, hvad der skal til for at beskytte dette rådne system med hvid overherredømme og frihedsberøvelse af sorte, latinoer og den oprindelig befolkning.

De vilkårlige udenretslige drab på sorte amerikanere, det samvittighedsløse amerikanske fængselssystem og den umenneskelige og racistiske behandling af migranter og asylansøgere ved de sydlige grænser er alle symptomer på en stadig mere militariseret sikkerhedsstat, der udgør ødelæggelse på ødelæggelse mod samfund med farvede i USA og globalt. Så længe dette system med undertrykkelse fortsætter, er det op til vore græsrodsbevægelser at arbejde kollektivt og på kryds og tværs for at afvikle det, fra USA til Palæstina.

Det er for alle mennesker med samvittighed en pligt at løfte kampen og stemmerne for vores sorte søstre og brødre. Vi opfordrer vores samfund til at anerkende forbindelserne mellem USAs indenlandske raceundertrykkelse og dets racemæssige og imperiale, imperialistiske undertrykkelse af farvede mennesker overalt i verden, som forklaret af Malcolm X og andre sorte lederes tanker. Ligesom de besættende israelske militære styrker tjener til yderligere at forankre apartheid-systemet mod palæstinensere, tjener de amerikanske politistyrker kun til yderligere at forankre systemet med amerikansk overherredømme og privilegium.

Vi gentager holdningen fra den amerikansk-arabiske anti-diskriminationskomités nylige redegørelse om, at ”nu er det tiden for os til at lytte til sorte amerikanere og sorte borgerrettighedsgrupper om deres særlige erfaringer og om, hvordan vi bedst kan støtte vores kollektive kamp mod uretfærdighed … Det er også vores pligt … at uddanne os om de kampe, som vores sorte brødre og søstre står overfor, og hvordan vi kan gøre vores del for at tackle anti-blackness. ”

Til vore sorte brødre og søstre, jeres modstandsdygtighed overfor brutal dehumanisering er en kilde til inspiration til vores egen kamp mod Israels besættelsesregime, med dets bosætter kolonialisme og apartheid. Vi støtter opfordringer som bl.a. kommer fra initiativ i Minneapolis der organiserer for at de-investere i militarisme og politiarbejde og i stedet investere i samfundsstyret sundhed og sikkerhed.

Når vi tænker frem mod at retfærdighed er vundet, og det ikke blot er i ord, reflekterer vi over James Baldwins råd til hans nevø, “Prøv at huske, at hvad de tror, ​​såvel som hvad de gør og får dig til at udholde, ikke vidner om dit mindreværd, men om deres umenneskelighed og frygt. ”

Vi kan ikke trække vejret, før vi er fri for undertrykkelse og racisme. #BlackLivesMatter
(Sorte liv betyder noget)

 

BDS udtalelsen er oversat fra engelsk :
We can’t breathe until we’re free! Palestinians stand in solidarity with Black Americans