Læserbrev med svar på Jyllands Postens’s anklage mod Boykot Israel for antisemitisme afvist af avisen

anti-zionism-is-not-anti-semitism (1)

Læserbrev med svar på Jyllands Postens’s anklage mod Boykot Israel for antisemitisme afvist af avisen

Og bringes derfor her:

“Til Jyllandsposten

Israelkritik er ikke lig med antisemitisme

Det er vel ikke så svært at skelne mellem på den ene side legitim kritik af Israels krænkelser af palæstinensernes rettigheder og på den anden side had mod en befolkningsgruppe pga etnicitet og religion, i dette tilfælde had mod jøder, dvs. antisemitisme.

For JP er det åbenbart svært. I hvert fald vurderet ud fra lederen (3.12) ”Airbnbs stunt”, hvor lederskribenten raser over at Airbnb fjerner israelske boliger fra bosættelserne på Vestbredden fra sine udbud med begrundelsen af de ikke ”vil bidrage til menneskers lidelser”.

Der nævnes en lang række sanktioner som rammer Israel og kun Israel. Salg af israelske varer forhindres, kunstnere og akademikere lægger Israel på is osv. Og så kommer lederen til Boykot Israel Kampagnen: ”Herhjemme har en boykotaktion mod Israel i årevis anvendt paroler, der ikke kan andet end vække mindelser om hvad der foregik i 1930’erne i Tyskland. Køb ikke hos jøder”.

Altså endnu en gang en anklage mod Boykot Israel Kampagnen for antisemitisme. Som vi flere gange har gjort JP opmærksom på i debatindlæg (og fået dem trykt) er Boykot Israel en antiracistisk kampagne der bekæmper alle former for racehad og selvsagt også jødehad. Vi gør meget ud af at understrege at vores boykotkampagne er rettet imod den zionistiske stat Israels politik – og ikke mod jøder. Som bekendt er der flere grupper af jøder som støtter den internationale boykot af staten Israel (Jewish Voice for Peace m.fl.). I dokumenter fra vores 16 årige eksistens vil man aldrig finde en eneste udtalelse som er vendt mod jøder, vores budskaber at vendt mod Israels politik.

Vores kampagne kritiserer Israels ulovlige besættelse af palæstinensernes jord, nedrivning af deres huse for at give plads til ulovlige bosættelser, bygning af den ulovlige mur inde på Vestbredden. Og senest – israelsk militærs drab på 200 ubevæbnede demonstranter herunder 30 børn i Gaza. Når alverdens regeringer ikke vil kritisere og presse Israel, må befolkningerne handle. Sådan gjorde boykotbevægelsen mod Sydafrika i 1980’erne og sådan gør vi i Boykot Israel Kampagnen i dag.

Boykot Israel Kampagnen ”

www.boykotisrael.dk       ……………..     www.facebook.com/boykotisrael.dk