Hvor længe endnu vil verden se på? – Tale v. Henning Paaske Jensen

Fredag d. 15. september 2006
Hvor længe endnu vil verden se på?

Tale af Henning Paaske Jensen holdt ved fakkeldemonstration mod Israels krigsforbrydelser, fredag den 15. september i Odense 

Her 24 år efter Sharon åbnede portene for de falangistiske dødspatruljer i Sabra og Shatila flygtningelejrene i Libanon – hvor mere end tusinde palæstinensere blev myrdet,- mange kvinder og børn – så fortsætter rækken af israelske forbrydelser og massakrer mod det palæstinensiske og libanesiske folk.

De billeder mange har på nethinden fra Libanon og Palæstina – og lige nu Gaza – det er billederne af familier og børn som kravler rundt i ruindyngerne efter deres kære eller ejendele, ruinerne fra bombe -eller missilsprængte huse.

Det kan ikke undgå at flere og flere i dag stiller sig selv spørgsmålet: Hvad er det for kræfter, hvad er det for et Israel, som begår disse forbrydelser mod det palæstinensiske og libanesiske folk – forbrydelser imod menneskeheden?
Deres handlinger kan ikke undgå at lede tankerne hen på Hitlers forbrydelser under 2. verdenskrig og hen på apartheid Sydafrika.

Vi kan stille os spørgsmålet: Hvordan gik det Hitler – Hvordan gik det for Apartheid Sydafrika?
Også Apartheid Israel – det zionistiske Israel – er på længere sigt dømt til nederlag.

Opdeler man mennesker i overmennesker og undermennesker, mennesker med sær- rettigheder, er der tale om racisme og åbnes op for helvedes porte.
Så tror de alt er muligt. Kan man ikke få mennesker til at underkaste sig, acceptere racisme, fordrivelse, besættelse og kolonisering, ja så kender de kun et sprog. magtens sprog. Det sprog som USA og Israel begge udøver i deres fælles kamp for at kontrollere hele Mellemøsten og dens olieresourcer.

Men som vi ser det i Irak og har set det i Palæstina og senest i Libanon kan de i virkeligheden ikke knuse et forenet folk, som står sammen imod aggression og besættelse.

Lige nu er Israel og USA forenede om udsultningen og kvælertaget imod Gaza’s befolkning, hvor al infrastruktur er ødelagt. FN udtaler nu at situationen er så kritisk for befolkningen som aldrig før. Alt er spærret af og folk lever i et fængsel hvor de tilfangetagne udsættes for sult ødelæggelser og fortsatte likvideringer, – nye krigsforbrydelser som ikke har mediernes interesse.

For Israel og USA eksisterer international lov ikke. De definerer selv loven – deres lov – den stærkes lov.

Hvad er det palæstinensiske folks forbrydelse lige nu?

De modsætter sig besættelse og har gennemført et demokratisk valg, som har betydet en regering Israel og USA samt EU ikke kan acceptere. Mange parlaments og regeringsmedlemmer er kidnappede og taget som gidsler!
Allerhelst havde Israel og USA set en palæstinensisk borgerkrig – derfor er de mere end skeptiske overfor at alt tyder på en palæstinensisk samlingsregering står overfor at blive dannet.

Hyklerierne om demokrati og menneskerettigheder når nye højder.

Hvordan kan noget sådan ske uden verdenssamfundet reagerer?

Listen over Israels brud på international ret er omfattende her kan nævnes:

-Israel har siden sin optagelse i FN for næsten 40 år siden ignoreret FNs gentagne beslutninger om de palæstinensiske flygtninges ret til tilbagevenden og behandler palæstinensere i Israel som 2. rangsborgere.og et demografisk problem de ønsker at slippe af med.
-Israel har siden 67 holdt Vestbredden og Gaza besat og indlemmet Østjerusalem
-Israel har siden 67 udbygget Israel med stadig større bosættelser forbundet med apartheidveje og indlemmer flere og flere områder.
-Israel er i færd at fuldføre den ulovlige apartheidmur som indlemmer stadig større dele i Israel og gør et reelt liv for palæstinenserne umuligt

Den stadig øgede sympati og forståelse for palæstinensernes nationale rettigheder blandt folkene i verden står i skærende modsætning til holdningen hos deres regeringer – men denne sympati må nu omsættes i mere solidaritet og handling.

Vi må kræve Israel internationalt udsættes for sanktioner og boykot på alle områder som apartheid Sydafrika blev det!

Vi må kræve Israel stilles for en international krigsforbryder domstol!

Der må sættes en stopper for Israels statsterror og besættelser!

Det palæstinensiske folk har ret til et frit Palæstina!