Åbent brev: Til Coop Danmark A/S Hovedkontor

Roskildevej 65, 2620 Albertslund Israel

Att: Coop’s  direktionBoykot

Boykot Israel Kampagnen skal hermed opfordre Coop Danmark A/S til at ophøre med at indkøbe og sælge israelske produkter i Coop-butikkerne. Når Coop sælger israelske produkter, bryder Coop den internationale boykot Israel-kampagne anført af BDS (bdsmovement.net) som Boykot Israel Kampagnen er tilsluttet. Denne kampagne er inspireret af 1980’ernes sejrrige boykot af Sydafrikas apartheidregime. Ved at sælge israelske produkter i Coop-butikkerne støtter Coop det israelske apartheidregime der illegalt besætter palæstinensisk jord, river palæstinensernes huse og oliventræer ned, fængsler og dræber palæstinensiske voksne og børn og bryder talrige FN-resolutioner.

Boykot Israel Kampagnen i Danmark har eksisteret siden 2002 og vi har gennem årene aktioneret foran utallige Coop-butikker, dels flyers ud og opfordret kunderne til at boykotte israelske produkter. Men vi støder stadig på mange israelske produkter i Coop’s butikker, især på frugt- og grønthylderne. Herunder Medjoul dadler som Israel er storproducent af, og hvoraf over halvdelen dyrkes i de illegale israelske bosættelser, men uden at dette fremgår af mærkningen. Som bekendt må en besættelsesmagt ifølge Genevekonventionen ikke udøve erhverv på besat område.

Vi opfordrer indtrængende Coop-direktionen (og bestyrelsen) til at diskutere denne henvendelse, evt. Invitere repræsentanter fra Boykot Israel Kampagnen til møde.
Vi gør opmærksom på at mange af os er medlemmer  af Coop. Vi forventer en seriøs respons på denne henvendelse.

Venlig hilsen
Boykot Israel Kampagnen

www.boykotisrael.dk

facebook.com/boykotisrael.dk

IMG_3648

 

IMG_3649

IMG_3653
IMG_3654