Solidaritet med palæstinenserne – hver dag!

Udtalelse ved Boykot Israel Kampagnen
ved 29. november  der er FN’s internationale solidaritetsdag med Palæstina.
Det var den 29. november

1947 at FN vedtog delingsplanen for Palæstina hvormed FN ’forærede’ over halvdelen af Palæstinas jord til en kommende jødisk stat – helt uden at spørge palæstinenserne.  I maj 1948 blev den zionistiske stat Israel oprettet – mens zionistiske terrorgrupper fordrev ca. en million palæstinensere (Al Nakba). Israel har fortsat sin kolonisering og etniske udrensning af palæstinenserne op til i dag.
Israel har benhårdt afvist at rette sig efter de hundredvis af resolutioner som FN gennem årene har vedtaget om Palæstina. En af de vigtigste er resolution 194 fra 1948 der garanterer palæstinenserne retten til at vende tilbage til deres land.

I 1975 vedtog FN resolution 3379 der fastslår at zionismen er en form for racisme (senere trukket tilbage efter pres fra USA).

Trods Israels forbrydelser mod palæstinenserne og brud på FN resolutioner bliver sanktioner mod Israel ikke gennemført. Verdenssamfundet tier og gør sig medskyldig i Israels forbrydelser mod det palæstinensiske folk. Men verdens befolkninger støtter i stigende grad palæstinenserne. Kampen mod Israels koloniserings- og apartheidpolitik stopper ikke før Palæstina bliver frit.

Palæstina-besættelse

www.boykotisrael.dk