Åbent brev til Prima Vesterbro

Boykot Israel Kampagnens logo

Åbent brev til Prima Vesterbro

Vi er et borgerinitiativ, der forsøger at presse detailhandlen til at droppe israelske produkter og i det hele taget at vende folkestemningen til fordel for det palæstinensiske folk i den blodige og ulige konflikt i Mellemøsten. Tankegangen er enkel: Lad være med at købe israelske produkter – indtægterne hjælper jo staten Israel til at forlænge og intensivere de overgreb, som palæstinenserne udsættes for. Indgreb, der i øvrigt er imod flere FN-konventioner og basale menneskerettigheder.

Vi er overraskede over at finde israelske varer i Prima. Og vi vil derfor med dette åbne brev, rejse en debat om sagen. Detailhandlen plejer at reagere afvæbnende på sådanne henvendelser: ”Vi tager ikke stilling i sådanne konflikter”, siger de gerne. ”Det må være op til forbrugerne”.

Vi mener, det er en gammeldags holdning ikke at ville tage stilling. Selvfølgelig skal I tage stilling. Ligesom I gør det ved f.eks. at udbyde masser af økologiske varer. I har let ved at sige nej tak til israelske varer. Forbrugerne kan have masser af besvær med at skulle checke varernes oprindelsesland.

Vi skriver dette brev, fordi vi ikke mener, at en optrapning mellem Prima og Boykot Israel er nødvendig. Lad os vende situationen til noget positivt: I holder op med at føre israelske varer. Vi lader være med at opfordre til forbrugeraktioner. Vi tilbyder oven i købet, at I kan få et flot skilt til jeres indgang med teksten: ”Vi handler ikke med israelske varer”. Det ville da være et flot signal fra en moderne butik i en bohêmeagtig bydel, som I skriver på jeres hjemmeside.

Venlig hilsen

Boykot Israel Kampagnen / Vesterbro-netværket

v/ Thomas Warburg

Sønder Boulevard 92

1720  København V