Boykot Teva medicin: Teva appellerer frifindelse af Boykot Israel-aktivist

Olivia Zemor

– Ny retssag i Lyon den 27. januar 2022

Olivia Zemor - France
Billede: “Jeg støtter ikke Teva”

Den 18. maj 2021 blev palæstinaaktivist Olivia Zemor i byretten i Lyon frikendt i en retssag som det israelske medicinalfirma Teva – i samarbejde med tre proisraelske lobbygrupper – havde rejst mod hende og hendes organisation CAPJPO-Europalestine. Olivia Zemor havde på sin organisations hjemmeside opfordret til at støtte flere Boykot Teva-aktioner foran et apotek i Lyon.

Anklagen gik på at disse aktioner opildnede til ufred og var antisemitiske. Men dette blev pure afvist af retten i Lyon der frikendte Olivia Zemor og henviste til en erklæring fra den europæiske menneskeretsdomstol fra juni 2020, der siger at boykot af Israel ligger inden for ytringsfrihedens rammer, såfremt boykotten ikke er racistisk eller voldelig.

Målet med retssagerne er at skræmme palæstinaaktivister og andre fra at kritisere apartheid-Israel og udtrykke sympati med palæstinenserne. Men det modsatte sker. Flere og flere kritiserer Israel og udtrykker sympati med det besatte Palæstinas folk. Senest skuespilleren Emma Watson der er kendt fra Harry Potter filmene. Da hun udtrykte sympati med en palæstinademonstration blev hun ’naturligvis’ mødt med anklager om antisemitisme.

Frifindelsen af Olivia Zemor i maj 2021 var et kæmpe nederlag for Teva og Co! Men nu har Teva og højreekstreme pro-israelske grupper appelleret, og retssagen vil finde sted ved appelretten i Lyon torsdag den 27 januar.

Der er indkaldt til støttedemonstrationer for Olivia Zemor, bl.a. af organisationen Palestine Vaincra (Palæstina vil sejre) uden for retsbygningen.

Teva er en af verdens største kopimedicinselskaber og har for nylig opkøbt kopimedicinfirmaet Actavis. Teva er med til at finansiere den israelske hær og militære operationer i Gaza.

Nej tak til medicin fra apartheid-Israel!

Det bedste vi kan gøre er at fortsætte og styrke boykotten af Teva.

Når du køber medicin på apoteket, bliver du som regel spurgt om du vil have kopimedicin.

Husk altid at tjekke om der står Teva eller Actavis på æsken og sig Nej tak!

Klag til apotekeren over at de sælger israelske medikamenter og dermed støtter apartheid-Israel!

Solidaritet med Olivia Zemor!

Boykot Teva og datterselskabet Actavis!

Boykot Israel – Frit Palæstina!

 

Billede: Olivia Zemor th.