Landstræf 2004: Stop apartheid Israel Solidaritet med palæstinenserne

Boykot Israel Kampagnens logo

København den 27. marts 2004
Stop apartheid Israel  Solidaritet med palæstinenserne
Boykot Israel Kampagnen

Vedtaget på Boykot Israels landstræf

Israels bygning af apartheid-muren langt inde på Vestbredden er det tydeligste bevis på, at den israelske besættelsesmagt, på trods af såkaldte fredsplaner, i stadig stigende grad fortsætter sin ekspansion med erobring af land og kolonisering. Ikke kun i form af illegale bosættelser men nu også med inddragelse af store landområder på Vestbredden. Et byggeri som tager livsgrundlaget væk fra palæstinenserne-fængsler, ydmyger og terroriserer et helt folk, der nægter at være besat.

Muren giver mindelser om apartheid-Sydafrika eller Warzava-ghettoen under 2. verdenskrig.
Den israelske besættelse sker med amerikanskbyggede dødsfly eller israelske dødspatruljer, der hærger i flygtningelejrene i Gaza og på Vestbredden, spreder død og ødelæggelse, der rammer modstandfolk, civile og børn. Alene på en uge har Israel likvideret 70 palæstinensere.

Fred uden opfyldelse af palæstinensernes rettigheder er en illusion
Enhver fredsaftale, som ikke bygger på palæstinensernes fulde rettigheder, men reelt bygger på at kontrollere det palæstinensiske folk, vil aldrig kunne holde. Israel må tvinges helt ud af de besatte områder. Israel må fjerne alle de bosættelser som Israel er blevet udvidet med på den besatte Vestbred og Gaza. Israel må anerkende de palæstinensiske flygtninges legitime ret til tilbagevenden og med fulde og lige rettigheder.

Israel er det land i verden, der har rekord i brud på FN påbud og resolutioner.
FNs krav om murens nedrivning og overdragelse af sagen til den internationale domstol i Haag har bragt Israel i yderligere isolation sammen med USA.

Indtil nu er Israels aggressioner sket uden sanktioner fra verdenssamfundets side, ikke mindst på grund af USA, der forsøger at kontrollere hele Mellemøsten. og er den økonomiske og militære garant for Israels ekspansion.
Som et af de eneste lande stemte USA sammen med Israel imod FNs fordømmelse af muren ..

Israels isolation og murens prøvelse ved Haag domstolen har med rette givet Israel en frygt for at en ny udvikling kan være på vej – “vi vil kunne blive udsat for en international boykot, som det var tilfældet i regimet i Sydafrika.” udtalte en israelsk minister for nylig.

Mens USA er Israels altafgørende politiske og økonomiske allierede og leverandør af militær materiel,- materiel Danmark bl.a. er underleverandør til via våbenfabrikken Terma,- så er EU landene samlet Israels vigtigste samhandelspartner, på særlig begunstigede vilkår. Det må der sættes en stopper for.

Vi må kræve at den danske regering stopper for danske investeringer i Israelske firmaer og at den kræver associeringsaftalen med Israel ophævet.
Der må ske et omgående stop for fagbevægelsens pensionskassers investering i Israel

Internationalt må vi arbejde for at gøre Israels frygt til virkelighed:
Udviklingen af en international boykot kampagne som isolerer Israel på alle områder på samme måde som apartheid Sydafrika blev det:
Israel boykotter international lov og menneskerettighederne!

Derfor siger vi:
Boykot Israel -økonomisk, politisk, kulturelt, diplomatisk, sportsligt!