Protestskrivelse: Vi fordømmer Israels bombning af Syrien okt 03

Boykot Israel Kampagnens logo

10. oktober 2003

Protestskrivelse: Vi fordømmer Israels bombning af Syrien

Boykot Israel Kampagnen
Griffenfeldsgade 41
2200 København N
Tlf. 3537 1889

Protestskrivelse

Afleveret ved ambassaden den 10. oktober 2003 kl. 19.30

Vi fordømmer Israels bombning af Syrien

Søndag den 5.oktober 2003 foretog Israel et angreb på nabolandet Syrien. En såkaldt træningslejr for den islamiske gruppe Islamisk Jihad blev bombet, angiveligt som gengæld for Islamisk Jihads selvmordsbombe dagen før i Haifa. Der er i virkeligheden tale om en flygtningelejr, og angrebet er blevet fordømt af mange lande som et uacceptabelt brud på FN-pagten og international lov.

Der er ingen kendte beviser på, at de islamiske grupper Hamas og Islamisk Jihad har træningslejre i Syrien. Til gengæld er det en realitet, at Syrien støtter den palæstinensiske modstandsbevægelse, både når det gælder den religiøse den ikke-religiøse, demokratiske del af den palæstinensiske modstandsbevægelse mod den israelske besættelse og terror mod de palæstinensiske områder.

Israel har med bombningen provokere Syrien for at se hvor langt de kan gå i sikker forvisning om opbakning fra USA, der sidste år betegnede Syrien og Iran som såkaldte slyngelstater.

Bombningen af Syrien vil intensivere spændingerne i Mellemøsten på et tidspunkt, hvor alle taler om Road Map og ”fredsprocessen”. Bombningen af Syrien er helt i tråd med Sharons tidligere brud på fredsprocessen, nemlig Israels likvidering af palæstinensiske ledere, udbygningen af de illegale bosættelser og opførelsen af Apartheidmuren inde på palæstinensisk område.

Deltagere, forsamlet til protestmanifestation foran Israels Ambassade fredag de 10. oktober 2003, udtrykker vores skarpeste fordømmelse af Israels krigeriske handlinger, herunder bombningen af Syrien:

  • Vi fordømmer Israels bombning af Syrien
  • Vi kræver Israel ud af de besatte områder
  • Boykot Israel
  • Ja til folkeret og selvbestemmelse 

På deltagernes vegne

Irene Clausen

Boykot Israel Kampagnen